Борисов сърдит на ПП-ДБ, подуправителят на НЗОК бил в ''пакетната сделка''

Лидерът на ГЕРБ твърди, че се е разбрал с Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев за ръководството на НЗОК

Ружа Райчева 30 ноември 2023 в 12:51 2091 3

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Бойко Борисов

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "Продължаваме промяната - Демократична България" днес са доказали, че на мъжката им дума не може да се разчита, защото думите му изборът на подуправител на НЗОК е бил в "пакетната сделка". 

Борисов коментира избора на проф. Момчил Мавров за подуправител на НЗОК. По време на дебатите имаше множество скандали, като накрая се стигна и до лек физически сблъсък. Лидерът на ГЕРБ заяви, че ще има правителство, докато "им издържат нервите". Според него все още има шанс България да влезе в Шенгенското пространство. По думите му ГЕРБ подкрепят правителството, защото много се е направило в "евроатлантическата част". 

Борисов заяви, че по време на преговорите с ПП-ДБ за ръководство на НЗОК се е срещнал с Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев. По думите му Лена Бориславова е прочела името на управителя на НЗОК от лаптоп. След няколко минути Борисов питал пак какво е името му, при което се наложило тя пак да прочете името от лаптопа. 

"Те извадиха един лаптоп, прочетоха името на сегашния управител и ние го подкрепихме. Подуправителят трябваше да бъде излъчен от нас. Партията на промяната еднолично води НЗОК и Министерство на здравеопазването, а от нас се изисква да носим солидарно отговорност, затова и предложихме кандидат", каза лидерът на ГЕРБ. 

Той заяви, че не разбира защо ПП-ДБ не подкрепиха избора на Мавров, след като той ще бъде заместник на техния кадър Станимир Михайлов, шефа на НЗОК. 

Борисов отрече, че е имало координация между ГЕРБ и "Възраждане" при избора на подуправител. Той обяви, че напротив - ПП-ДБ и "Възраждане" са играли срещу ГЕРБ заедно по време на местните избори. 

"Според сделката ни с ПП ДБ, ГЕРБ трябваше да получил подуправителя. Това беше пакетната сделка. Когато шефът е от ПП, няма никакво значение кой е заместник", заяви лидерът на ГЕРБ. 

По повод острата размяна на реплики между Делян Пеевски и премиера Николай Денков Борисов каза, че Денков се е приравнил с Пеевски: 

ПП защитиха Денков, Пеевски скочи: Има нужда от батковците да го пазят

"Когато премиерът почне да отговаря на някого, той го приравнява на себе си. Пеевски е по-опитен от Денков. С отговора си към Пеевски Денков се въздигна на нивото на Пеевски. Двамата с Денков се възползват като скачени съдове от този вакуум, който има в Народното събрание."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

3

Niko Kolev

30.11 2023 в 13:35

Само че ППДБ са ги уведомили за сигнала срещу Боковия човек и ГЕРБ са били наясно. Изглежда в партията му вече има достатъчно силно продепесарско крило и Боко се бои да не разцепи партията му.

318

2

Valioka

30.11 2023 в 13:30

Бочко иска да краде - какво неясно има тук...

345

1

Джендо Джедев

30.11 2023 в 13:05

Бoце, никой няма против подуправителят да бъде излъчен от вас. Хората имат против да е точно тоя и си казаха ясно защо. Или ти си тъп, или нас правиш на тъпи. Или пък тия думи са за ползване от електората ти, пред който явно имат голям шанс да минат. Щото "аз съм прост и вие сте прости", нали...
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша