Борисов се срещна с главния мюфтия в навечерието на Рамазан Байрам

OFFNews 21 май 2020 в 10:22 3868 1

Премиерът Бойко Борисов се срещна с главния мюфтия д-р Мустафа Хаджи в навечерието на празника Рамазан Байрам.

„Позволете ми още веднъж да честитя празника Рамазан Байрам на всички мюсюлмани и на вас! Бъдете живи, здрави и нека така заедно да се справяме с трудностите и да работим за просперитета на България“, заяви Борисов.

Акцент в разговора бяха противоепидемичните мерки в условията на пандемия от COVID-19, които се налага да бъдат спазвани от всички граждани. Премиерът подчерта, че България единствена в Европа, а може би и не само в Европа не затвори православните храмове по време на най-светлите Великденски празници.

„Благодарих и на Светия синод, и на владиците, и на поповете, както и на всички миряни, че много стриктно спазваха това, което помолихме да се направи срещу коронавируса. Абсолютно същото важи и за вас - с уважение към религията, ползвайки маски и дезинфектанти в двора, пред джамията ходжата да може да проведе молитвите“, посочи Борисов в контекста на отпразнуването на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам.

„Молитвата е връзката с духовното. Затова трябва да е съответно на мястото, където може да се случи - в джамията“, изтъкна Борисов. На срещата, на която присъства също Националният оперативен щаб, бе уточнено, че молитвите за Рамазан Байрам ще се провеждат, спазвайки се всички противоепидемични изисквания като физическа дистанция от метър и половина, с маски, на открито и пред джамиите", каза Борисов. 

„Искам да изразя благодарност към вас лично, към правителството и към Щаба за това, което правите за целия български народ. Още един път се гордеем, че сме граждани на България - от една страна, за това, което правителството прави за живота на българите, и от друга - заради мъдростта на целия народ да спазва правилата, за да може да не се разпространява тази болест или ако се разпространява - да е в по-малки граници“, подчерта Мустафа Хаджи. Главният мюфтия изрази надежда, че в най-скоро време пандемията ще е останала в историята и отново хората ще могат да се събират, както е било преди, "защото всички имаме необходимост от близост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2400

1

Стик

24.05 2020 в 16:32

„Помните ли как през 2009 г., след като взе властта и се договори с ДПС и Пеефски, Борисов закри Министерството на бедствията и авариите, където се бях вихрили (ама вихрили да видиш!) Пеефски и Емел Етем. Вместо да разследва далаверите в министерството, Борисов го разформирова, пръсна дейността по други три министерства, кражбите успешно бяха заметени, особено тези в Държавния резерв. И се пропусна една от последните възможности Пеефски да гледа небето на квадратчета. По него време той още си нямаше финансов министър, главен прокурор и лична квота във ВСС.“ – „Из делниците на един луд “, д-р Тони Филипов, 03.10.2018 г. - https://m.offnews.bg/news/Nashite-avtori_2490/Iz-delnitcite-na-edin-lud-26-30-noemvri_693148.html --- Г-н Бойко Борисов: „Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги“ - 16.05.2020 г.; Г-н Бойко Борисов: „И аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем.” - https://offnews.bg/balgaria/bojko-vie-ste-prosti-i-az-sam-prost-zatova-se-razbirame-39086.html