Борисов се срещна с Горан Джокович

OFFNews 29 декември 2018 в 21:13 4579 1

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с новия турнирен директор на Sofia Open Горан Джокович.

Горан Джокович предал специални поздрави на Борисов от името на племенника си Новак Джокович, с когото премиерът се познава лично, съобщиха от правителствената пресслужба.

На срещата са присъствали министърът на младежта и спорта Красен Кралев, председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и зам.-председателят на УС на Федерацията Рангел Марков.

По време на срещата е обсъдено предстоящото домакинство на България на престижния тенис турнир.

За четвърти път страната ни ще бъде домакин на турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP). Горан Джокович е в България, за да проследи организацията на надпреварата, която започва на 3 февруари 2019 г. в зала „Арена Армеец“.

По време на срещата Горан Джокович е обявил, че се очаква турнирът да бъде един от най-силните в категорията АТP 250 през 2019 г. По думите му това голямо спортно събитие ще обедини любителите на тениса на Балканите.

Той направил и съпоставка между обединението на България, Сърбия, Румъния и Гърция за домакинството на Мондиал 2030 г. “Видяхме как премиерите на няколко държави на Балканите планирате съвместно домакинство на големи футболни първенства, защо да не бъде така и в тениса. София може да бъде центъра на тази идея”, каза Джокович.

Според Горан Джокович се очаква София да посрещне едни от най-добрите играчи в момента – Качанов, Циципас и Медведев, както и опитните тенисисти Вавринка и Монфис. По думите на турнирния директор на Sofia Open се очаква и Новак Джокович да се включи в спортното събитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови