БСП готова за преговори с ПП за правителство с втория мандат

OFFNews 13 декември 2022 в 12:59 2307 5

Георги Свиленски

Снимка БСП

Георги Свиленски

Ако "Продължаваме промяната" поканят БСП на разговори за втория мандат, социалистите ще участват в преговорите и на тази база ще решат дали да го подкрепят. 

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски по Nova News. Той подчерта, че благодарение на участието на БСП в управляващата коалиция не се е стигнало до предоставяне на военна помощ за Украйна по време на редовното правителство.

Така че участието ни в управлението има ясни измерения - освен социалната политика, именно и неизпращането на оръжия за Украйна. Ако се стигне до преговори, ние с аргументи ще се опитаме да убедим потенциалните си коалиционни партньори в това, че България не трябва да участва във войната", заяви Свиленски,

Според заместник-председателя на ПГ "БСП за България", ако "Продължаваме промяната" не се опитат да съставят кабинет, търсейки си оправдание с Изборния кодекс, това би било несериозно отношение към 500-те хиляди избиратели, които са им гласували доверие.

"Отговорността за това е тяхна. В крайна сметка, българските граждани ще станат свидетели кой ще е поредният виновник България да отиде отново на предсрочни избори, а знаем, че партиите, които допринасят за това, не ги чака добра съдба на изборите", коментира Свиленски. 

Няма как сега Борисов да се скрие зад авторитета на проф. Габровски, коментира той проектокабинета с първия мандат. 

Според него, ако кабинетът се гласува, много бързо ще се разбере кой стои зад всеки един министър. "Нали никой не си мисли, че това са просто едни хора - експерти, които проф. Габровски се е събудил в събота и е решил да ги подреди в кабинет?", коментира Свиленски.

Той бе категоричен, че БСП няма да участва в игри с кворума и всички народни представители от левицата ще са в зала да гласуват "против" кабинета на ГЕРБ.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

13.12 2022 в 15:20

БСП да търси подкрепа от ГЕРБ и ДПС хартиената коалиция на Русия

1935

2

Муню

13.12 2022 в 13:11

Бягай бе плух. Всички видяхме хартиената коалиция!!!
Първия и най-важен приоритет - машинации по време на гласуване. Съберете се и трите пратии и си гласуавйте правителство. Стига тъпотии. Ако то, ако онова, и тн

345

1

Джендо Джедев

13.12 2022 в 13:00

Тия смешници не разбраха ли, че никой не ги ще?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков