БСП обвини управляващите за бойкота на ''Възраждане''

Пеевски нарече депутатите от ''Възраждане'' ''смешни терористи'', а Борисов определи днешните сблъсъци като ''неадекватни''

Кристина Минчева 18 декември 2023 в 12:03 1304 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/СТЕФАН ВАСИЛЕВ

БСП

БСП осъди действията на управляващите и опозицията днес. Лидерът на партията Корнелия Нинова определи състоянието на парламента като "най-унизителното, откакто съществува". За случващото се тя обвини Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов. Делян Пеевски от ДПС пък нарече депутатите от "Възраждане" "смешни терористи", а лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов апелира колегите си "да спрат да си правят номера" и да се приемат важните закони.

Бойкотът на партията на Костадинов продължава от началото на пленарното заседание тази сутрин. Стигна се и до саморазправа между Йордан Цонев от ДПС и депутати от "Възраждане". БСП не беше в залата. 

Корнелия Нинова обясни, че това решение е взето, защото партията ѝ "не може да участва в това", но ще влязат в зала за гласуването на Бюджет 2024. 

"Да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони. БСП е сериозна партия", каза тя. 

Според санкционирания по глобалния закон "Магнитски" депутат от ДПС Делян Пеевски парламентът "работи нормално и всичко се приема". Той осъди действията на депутатите от "Възраждане".

"Видяхте ли как блъскат квестори и дами? За мен това не са депутати. Това не са мъже, това са плюнки. Държавността я има, парламентът работи. Няма да се поддадем на натиска на едни смешни терористи", заяви той в кулоарите на парламента.

Лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов определи днешната реакция в пленарна зала като "неадекватна и обидна за самия парламент".

"Когато вдигнеш юмруците и тръгнеш срещу редовно избрани партии, ето го - резултатът е в залата", добави той. 

Той апелира колегите си да спрат "да си правят номера" и да се приемат важните закони. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

300

2

Vologes

18.12 2023 в 21:17

Този перламент е с 8℅ одобрение, сочат социологическите проучвания. Така че на крива ракета(сглобката), комоса(Възраждане) и п речи. Управляват ни национални предатели!

2099

1

Mateevk

18.12 2023 в 12:49

Не състоянието на парламента, а поведението на т.нар. опозиция е най-унизителното, защото е в угода на една агресивна сила, която иска да ни подчини отново. Ето такива партии са БСП, Възраждане и ИТН.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews