Дайнов: Възможна е смяна на министри в кабинета "Орешарски"

OFFNews 10 май 2014 в 18:13 5614 7

Евгений Дайнов
Евгений Дайнов

"Ново правителство ще има, ако пиенето на кафе между Лютви Местан и Бойко Борисов премине в нова по-интимна политическа фаза. Ако това не се случи, ще има смяна на министри в кабинета "Орешарски",  коментира политологът Евгений Дайнов пред bTV.

Голям победител на изборите за Европейски парламент в България няма да има. ГЕРБ сигурно ще има малка преднина, но БСП и ДПС ще кажат, че заедно имат повече, допълни той.

БСП ще загуби заради продължаващата си зависимост от "Атака" в парламента, смята политологът.

Основните партии не искат масовост на вота. Те провеждат кампания, която не предполага много хора извън ядрата им да излязат да гласуват, защото това би било рисковано, допълни той.

"Затова компроматите поспряха и никой не прави мобилизираща кампания", коментира Евгений Дайнов.

Според него би било най-добре Народното събрание да не работи преди изборите, защото последните му заседания показват, че "всеки е станал карикатура на себе си".

"Цецка Цачева стана карикатура с това, че се прегръща и целува с Мая Манолова, Манолова стана карикатура с цялата защита, че е пич. Всички станаха карикатура на себе си като излъчиха комисията срещу президента", допълни Дайнов.

Всичко, което се случва около ДПС и номинацията на Делян Пеевски се трупа като имидж върху Лютви Местан, смята политологът.

Той оспори резонността на издигането на кандидатурата на Пеевски за евродепутат с обяснението, че "той има "смесена, противоречива репутация. Как даваш власт на някого, който ще взема решения за твоя живот, ако има лоша репутация".

Той припомни, че ДПС е "най-хищният назначаващ" в това управление, а щетите са за БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews