ДБГ поиска Антон Тодоров да се маха от парламента

OFFNews 06 октомври 2017 в 12:37 6371 2

„Движение България на гражданите“ изразява своето остро възмущение и непоносимост към ограничаване на свобода на словото. Недопустимо е народен представител да отправя публична заплаха към журналисти. Антон Тодоров трябва незабавно да подаде оставка като народен представител.

Това се казва в позиция на изпълнителния съвет на партията.

От ДБГ питат:

"Говори ли Антон Тодоров от името на Бойко Борисов или Цветан Цветанов, когато заплашва журналисти, заради зададени въпроси или когато се опитва да прави внушения за финансиране на медии и заявки, че ще стъпче противници, какъвто бе случаят със Сашо Диков преди седмица?"

От движението обявиха, че очакват публичен отговор на тези въпроси от ръководството на партия ГЕРБ.

"С Цензурагейт се прави опит да заглуши и прикрие разширяването на "модела Делян", "Хасковогейт", "Суджукгейт" и всякакви следващи гейтове", коментираха още от ДБГ.

Тази сутрин авторът на книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите" си позволи да заплашва тв водещият Виктор Николаев в ефир.

На въпрос на водещия на сутрешния блок дали изборът на грипените от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори:

"Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така бепе тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

След предаването от партия ГЕРБ се разграничиха от изявленията на народния си представител. Думите му били лично мнение.

Нова телевизия също изрази позиция в защита на Николаев и определи изявлението на Тодоров като недопустимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

2

Ivo Manev

07.10 2017 в 00:54

Оставете човека да си върши работата !Не запушвайте устата на истината !

8000

1

Ivo Manev

07.10 2017 в 00:52

Осравете човека да си върши работата !Не запушвайте усрара на истината !
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки