Депутатите ще изслушат Тагарев заради помощта за Украйна

Ружа Райчева 29 юни 2023 в 07:00 1131 1

Тодор Тагарев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев ще бъде изслушан днес в парламента относно заявеното от него включване на България в европейската инициатива за осигуряване на 1 милион боеприпаси и снаряди за Украйна, както и заявената готовност на България да подготвя военни медици и санитари в помощ на Украйна. 

Вносители на искането на изслушването са Борислав Гуцанов и група народни представители от БСП. Изслушването на Тагарев е втора точка в работата на парламента за днес.

Първа точка е второ гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари, внесено от Министерски съвет. 

На 21 юни Тагарев съобщи, че България подготвя втори транш военна помощ за Украйна, който по обем е сравним с първия пакет по решението на Народното събрание от 9 декември миналата година. На 23 юни Министерски съвет одобри предложението на Тагарев. На този фон президентът Румен Радев все така поддържа тезата, че България не бива да изпраща военна помощ на Украйна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

29.06 2023 в 10:19

И по вековен български обичай ще си останем само на думи. ККакто винаги: големи на думи и празни на дела. Целта на БСП е да не се пращат оръжия, че ще се разсърди бащицата от мАсква. А ако се изпращт да минават през техни фирми по триъгълни сделки с високи комисионни.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика