"Десните" с амбицията да управляват, за да реформират три ключови сектора

Ще се борим за доверието на хората, а не за партийна субсидия, заяви председателят й Илко Семерджиев

Ивайло Анев 19 август 2014 в 13:58 1783 6

Коалиция "Десните" се включва в изборната битка на 5 октомври с амбицията да участва в управлението, за да проведе реформи в три ключови сектора: образование, здравеопазване и държавна администрация.

Това обявиха днес на пресконференция лидерите на коалицията.

"Не за партийна субсидия, а за доверието на хората ще се борим", заяви председателят на "Десните" д-р Илко Семерджиев, който бе министър на здравеопазването по времето на Иван Костов. Целта ни е да бъдем полезни на страната, допълни той.

В коалицията влизат "Синьо единство", Единна народна партия и Български демократически форум. В Националния съвет на новата коалиция са Христо Панчугов, Мария Капон и Жаклин Толева.

"Десните" ще имат и гражданска квота.

От коалицията се зарекоха да не правят центристки завои и да останат в дясното политическо пространство.

"Тези, които казват, че няма ляво и дясно, са предимно леви хора, които обаче се притесняват да си го признаят", изтъкна още председателят на "Десните". Като свои най-големи конкуренти "Десните" определят ГЕРБ и Реформаторския блок.

Коалицията поставя и конкретно предизвикателство пред служебния кабинет "Близнашки", а именно да даде ясна оценка на това за какво е състоянието на избирателните списъци и дали в тях има т.нар. "мъртви души".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови