Дончева отговори на Нинова: Не може просто така да се върнем в БСП

OFFNews 29 ноември 2022 в 10:19 5976 7

Татяна Дончева

Снимка Стопкадър bTV

Татяна Дончева

Татяна Дончева отговори на призива на Корнелия Нинова за връщане на знаковите отцепници от БСП в лоното на партията. "Не може просто така да се върнем в БСП", заяви Дончева, която е лидер на "Движение 21", в сутрешния блок на bTV.

Коментарите идват часове преди събранието на ново ляво обединение в НДК, насрочено за днес.

„Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто така да се преместим и утре да се върнем в БСП“, заяви бившият депутат.

По думите ѝ идеята за това обединение е на група хора от БСП, начело на която е Костадин Паскалев. "Президентът Първанов е поканен като всички нас. Не е вярно, че президентът Първанов прави партия", заяви тази сутрин Татяна Дончева.

"Не може това обединение да взема решение за голямо обединение с БСП вляво. Коалицията няма да ни даде тяга. Нуждаем се от един голям нов субект в ляво, да успеем да върнем лявото пространство на левите хора, иначе ще го вземе някой като "Продължаваме промяната", и от това няма да последва нищо позитивно", каза още Дончева.

Според нея днешната среща трябвало да се случи малко по-тихо.

Дончева каза, че още е рано да се каже кой ще е лидерът на новото обединение, тъй като не се знаело кой ще влезе в него.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова призова участниците в новото обединение да се върнат в партията, да подновят членството си, за да търсят заедно обединение вляво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

6

IvoIvo

29.11 2022 в 12:52

Тук може да стане титаничен сблъсък :)

-480

5

Октим

29.11 2022 в 12:40

Тези селски гъсеници не можаха да разберат, че от създаването си са най-долнопробната историческа грешка и отживелица! И ако ще всички мъртъвци от тяхната черга да възкръснат и се обединят, пак ще има падение във всичко онова, с което се захванат!

-529

3

6екеr4о

29.11 2022 в 11:11

Мили приятелчета, харесвам предложената от Вас фигура на Митрофановна за обединител на Сичките БеСеПе-та от Сички земни кълбета, ма що забравяте митичната/мистична фигура на Решетников!? За мен подходяща фигура е и ген. Гиркин - Дыркин!

2099

2

Mateevk

29.11 2022 в 11:06

Да, Митрофанова е единствената обединителна фигура сред тях. Дано само да се съгласи!

1000

1

ilko78

29.11 2022 в 11:01

При толкова много лидери е интересно кой ще води бащена дружина. Залагам на Митрофанова
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша