Донев на финала: Политическият ''Сървайвър'' беше изобретателен, но върнахме центъра за вземане на решения в България

Ружа Райчева 05 юни 2023 в 11:16 3154 6

Иван Демерджиев и Гълъб Донев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Иван Демерджиев и Гълъб Донев

Ние върнахме центъра за вземането на решенията там, където е неговото място – в България, каза служебният министър-председател Гълъб Донев, след като даде отчет за свършеното от Министерски съвет от 3 февруари насам.

Реално това е последното заседание на този състав на Министерски съвет. В 11 часа акад. Николай Денков ще връчи на президента Румен Радев папка със състав на редовен кабинет, предложен от "Продължаваме промяната - Демократична България" с втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Може би до края на отговорностите ни като временна власт остават плюс-минус 24 часа. Когато обявих, че сме готови за втория сезон на политическия „Сървайвър“, не очаквах да се стигне до такава изобретателност на изпитанията. Въпреки всичко, сме на финала. Бяха изтощителни десет месеца", заяви Гълъб Донев.

По думите му всички говорят за държавата, а трябва да се говори за хората. Той подчерта, че отчетността е принцип на доброто управление и че съжаление това изискване се е пренебрегвало от служебната власт, с изключение на сегашния кабинет. Донев изтъкна, че нито едно служебено правителство от 2009 г. насам не е представяло подобен отчет на дейността си.

Кабинетът "Донев" настоява отчетът да бъде приет на заседание на Министерския съвет, защото изпълнителната власт, избрана или назначена, дължи отчет за начина, по който е употребявала мандата да управлява, подчерта служебният министър-председател.

Той обобщи, че парламентарните избори на 2 април са преминали спокойно и прозрачно, в съответствие със закона и че съществени нарушения не са били констатирани. В хода на кампанията и в деня на изборите са били получени общо 813 сигнала за нарушения на изборното законодателство и на изборните права на гражданите, поясни премиерът. 

Гълъб Донев каза още добави, че тогава са образувани 151 наказателни производства, а резултатите от проведените акции са е потвърдили ключовата роля на превенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

5

Джендо Джедев

05.06 2023 в 15:01

"Ние върнахме центъра за вземането на решенията там, където е неговото място – в България"

Да, доскоро се взимаха в Кремъл, сега - в руското посолство на "Драган Цанков". Понеже сте руски подлоги, няма нужда шефчетата ви да ви контролират директно, и един посланик стига.

-529

4

6екеr4о

05.06 2023 в 13:30

Гълъбарника Му с подкрепата на пРезидентина Рундьо задръсти цялата администрация с всекакви фуражки, от тъпи, по-тъпи!!!

Риенето на таз паплач армейско-милиционерска ще отнеме бая време и много, ма наистина много усилия!

А самият Гълъб мяза да запетайка, отдавна врътната на стената на обществена тоалетна...

2550

3

alfakentavur

05.06 2023 в 12:10

Тук не е Москва!

645

2

wakeup

05.06 2023 в 11:41

Гълъбче ти сериозно ли Отлитай и дим да те няма

788

1

jorj

05.06 2023 в 11:37

Червено - черния фашистки гълъб на путино-решетниковия румен пудел, ще излети и дано никога повече ни ни управляват такива екзотични червени фашизоидни субекти!!! Първата точка на новото правителство и Парламента, трябва да е отстраняването на румения пудел.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша