ДПС няма да издига кандидат за кмет на София

Няма и да подкрепи Хекимян, Терзиев или друг от кандидатите: Делян Пеевски побърза да разграничи Движението за права и свободи от всички номинирани

Александра Маркарян 25 септември 2023 в 16:20 974 0

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Делян Пеевски

Движението за права и свободи няма да издига кандидатура на кандидат за кмет на София, обяви депутатът от ДПС Делян Пеевски.

С изявлението си санкционираният по глобалния закон "Магнитски" народен представител допълни предизборната картина от днешния ден, в който след дълго мълчание ГЕРБ обяви кандидатурата си. Противно на схващанията, че логичният им кандидат е досегашният председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, ръководството на партията потвърди съобщената вчера от OFFNews информация: лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е спрял на журналиста и директор на новините в bTV Антон Хекимян, който приел.

Номинацията му не бе приета равнодушно. Надделяват коментарите, че ходът е петно за журналистиката и хвърля дълбоко съмнение независима ли е от лидера на ГЕРБ частната телевизия. Тя уверява, че това е така.

От името на партията си Пеевски не само обяви, че ДПС няма да издига кандидат, но побърза да се разграничи от всички останали кандидатури. "Няма да издигаме и няма да подкрепяме в София никого, дори и на балотажа", каза доскорошният медиен бос - макар и в полето на вестниците, тяхното разпространение и отпечатване - Пеевски.

Името на кандидат-кмета на ГЕРБ бе обявено, на практика, в последния момент. Срокът изтича утре.

Кого измежду пъстрата палитра от кандидатите ще предпочетат софиянци ще стане ясно след изборите на 29 октомври. Претенденти за стола на Йорданка Фандъкова са: Антон Хекимян (номинация на ГЕРБ-СДС), Васил Терзиев (ПП-ДБ), доскорошната синдикалистка от КТ "Подкрепа" Ваня Григорова (БСП),  Деян Николов ("Възраждане"), Ивайло Вълчев ("Има такъв народ"), Карлос Контрера (ВМРО).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !