ДСБ призова Борисов да иска вот на доверие за кабинета си

OFFNews 09 октомври 2017 в 22:43 5475 2

Имаме политическа криза в страната. Стабилността, която е основен приоритет на правителството на Борисов, е видимо разклатена и то от напрежения вътре във властта. Тази политическа криза трябва да има политически отговор. Борисов и правителството му би следвало да поискат от парламента вот на доверие, призова ръководството на ДСБ на пресконференция днес.

Няма друг механизъм, освен избори, разбира се, да се провери доверието в Борисов и кабинета му, както и в управляващото мнозинство. Важно е да се проведе дебат, защото политическата криза е породена очевидно от напрежението вътре в правителството и в управляващото мнозинство, категорични са от ДСБ.

Ако управлението продължи по същия начин, със същата лавина от корупционни скандали, практически ежедневни, а и със същото поведение на управляващите, можем да очакваме Българското председателство на Съвета на ЕС силно да увреди, а не да подсили международния имидж на България. Макар и трудно да можем да си представим повече да се навреди, за съжаление е възможно, коментира Радан Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков