Гълъб Донев: Всяка неточна дума срещу сигурността на границата ни е изстрел по авторитета на България

OFFNews 09 ноември 2022 в 12:02 763 0

Минута мълчание

Снимка БГНЕС

Служебното правителство почете паметта на убития Петър Бъчваров с минута мълчание

С минута мълчание в началото на заседанието си служебното правителство почете паметта на убития на 7 ноември на българо-турската граница младши инспектор Петър Бъчваров. Служебният премиер Гълъб Донев заяви, че "всяка неточна дума срещу сигурността на границата ни е изстрел по авторитета на България". 

Донев изрази съболезнования към семейството, близките и колегите на младши инспектор Петър Бъчваров и увери, че българската държава ще направи необходимото, за да защити паметта му и живота на българските мъже и жени, охраняващи границата.

„Убийството на границата задейства лавина от версии, предположения, анализи и коментири, както и обвинения и прехвърляне на отговорност. Служебното правителство носи своята отговорност за разрешаване на наследените кризи вече почти 100 дни. Толкова време мина от 2 август. Обикновено 100 дни са време, в което едно редовно правителство има привилегията да разполага с кредит на доверие. Служебното правителство нямаше и 100 секунди. Политическите изказвания за причините, довели до убийството на границата, смущават с безпаметност. Да сочиш с пръст служебното правителство като виновно за смъртта на български полицай, за да отклоняваш вниманието от основната задача, която имат политическите сили в момента – съставяне на редовно правителство и приемане на неотложните закони, е проява на неуважение към българските граждани“, каза Гълъб Донев.

Когато говорим за сигурността на българската граница, говорим за суверенитета и националната сигурност на българската държава, допълни той. Според служебния премиер всяка неточна дума срещу сигурността на нашата граница е „изстрел срещу авторитета на България“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews