Ген. Атанасов: Българските военни изделия са на 4-о място по доставки в Украйна

Лицемерие е твърдението, че страната ни не изнася оръжия за Киев, категоричен е съпредседателят на Демократична България.

OFFNews 18 април 2022 в 15:39 3822 1

Снимка БТА Архив

Съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов определи пред БНТ като „лицемерие” твърдението, че България не изнася оръжия за Украйна, а в същото време "по публикации в авторитетни украински медии, става ясно, че български изделия от военно-промишления комплекс са на 4-то място по доставки" за Украйна.

"Не бих искал да влизам в детайли..., има тук едно лицемерие. Тоест, нашата военна промишленост генерира продукция, която отива там, но политически ни е страх да заемем позиция", заяви ген. Атанасов пред БНТ.

Той обяви, че Демократична България ще продължи да настоява българският парламент да вземе решение, с което Министерският съвет се задължава да окаже военна помощ на Украйна, въпреки съпротивата на БСП.

Според Атанас Атанасов политическите сили в парламента в момента се снишават за изпращането на оръжие в Украйна.

"Като изключим БСП, които открито заявиха, че не биха подкрепили това, виждам едно снишаване. Трябва да е ясно - когато ние сме част от демократичния свят, не може за определени неща да сме част от него, а за други да се скриваме", заяви той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

1

Име на профила

18.04 2022 в 15:46

Съсипа ДСБ тоя, реазпуснаха и младежкия клуб заради него. А сега ми се струва, лъже - освен ако всички сме проспали как са изнасли нашата бронирана техника, ПВО, самолети - много далеч ще да сме от топ 10.

Е, освен ако не сме залепили етикети с цени на бронижилетките - $25 млн. парчето, примерно. И $10 млн. каската.