Ген. Атанасов: Готови сме на преговори за правителство с ГЕРБ, но ние да излъчим експертите в кабинета

Ако има някой, който най-много пречи да заработят институциите, това е Бойко Борисов, каза лидерът на ДСБ

OFFNews 13 април 2023 в 08:09 8032 2

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/архив

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов

ГЕРБ и ДПС имат резервно мнозинство, но не искат да го използват. Искат да ги подкрепим ние. Но подкрепа се търси, не се поднася наготово. 10 дни след изборите никой не ни е потърсил. 

Това заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов по Нова тв. Ако има някой, който най-много пречи да заработят институциите, това е Бойко Борисов - със самото си съществуване, каза още той. 

Като ученик най-много мразех да седя на първия чин, сега трябва да седя на първата банка, призна Атанасов. На вчерашната среща между ПП-ДБ и ГЕРБ нашето предложение за ротационен принцип на избор на председател не беше отхвърлено, от ГЕРБ заявиха, че ще го обмислят. Ще видим днес какво ще кажат, допълни той. 

Атанасов бе категоричен, че няма нищо противоконституционна в предложението. НС ще гласува Росен Желязков, а ротацията е джентълменско споразумение пред обществото. 

Ние сме готови да водим преговори и с ГЕРБ, за да има правителство. Трябва да се сложи край на тази безконтролна служебна власт, президентът да се прибира в президентството, заяви ген. Атанасов. 

Но не можем да направим компромис хора в кабинета да бъдат инсталирани от Бойко Борисов. Например членовете на правителството да бъдат експерти, излъчен от нашата коалиция ПП-ДБ. Ако ГЕРБ са държавнически настроени, ако не искат парламентарни избори, ще ни подкрепят, обясни Атанасов. 

Без ротация обаче няма да има подкрепа за председател на ГЕРБ, каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

стикс

10.05 2023 в 13:41

Та нали щяхте да го чегъртате,изгоните,прокудите,смачкате и т.н.А то какво излезе?Каква я мислихте,каква стана.Не,не съм любител на никого.Наблюдател съм.Това момиче как ще управлява България без никакъв административен опит,не зная.Зная и е видно,че никой не иска да управлява.Затова е цялото представление.За месец присъствие в НС,избраха само председател.Толкоз.

3948

1

Здравомислещ

13.04 2023 в 09:05

Заглавието е некоректно, заблуждаващо и манипулиращо. Изобщо не каза подобно нещо Атанасов. Съдържанието на статията е коректно, но заглавието!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков