ГЕРБ незаконно използват логото на СДС в рекламните си материали във Велико Търново, сигнализира Йордан Терзийски

OFFNews 11 октомври 2023 в 12:14 1094 0

Йордан Терзийски открива кампанията във Велико Търново

Снимка Продължаваме промяната - Демократична България

Йордан Терзийски открива кампанията във Велико Търново

Депутатът и кандидатът за кмет на Велико Търново от "Продължаваме промяната - Демократична България" Йордан Терзийски сигнализира за нерегламентирано използване на логото на СДС от страна на ГЕРБ във всичките им рекламни материали за местните избори в общината.

В публикация в социалните мрежи депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) обясни, че е разбрал за нарушението от възмутени симпатизанти на СДС.

Въпреки че ГЕРБ-СДС са парламентарно представена коалиция, те нямат нито национална, нито местна коалиция в община Велико Търново, посочи Йордан Терзийски. Днес той е подал сигнал към Общинската избирателна комисия (ОИК) за нерегламентирано изполване на логото на партията им от страна на ГЕРБ.

"ГЕРБ и СДС нямат нито национална, нито местна коалиция в общината, което е нарушение на чл.183, ал.1, изречение второ от Изборния кодекс. Дори и да има представители на една партия в листите на друга, това не ги прави коалиция и не обосновава използването на логото ѝ", написа на профила си във Фейсбук Терзийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови