ГЕРБ са готови да покрепят кабинет на ПП-ДБ. Ако не стане, Борисов предлага правителство на малцинството (видео)

OFFNews 25 април 2023 в 19:43 7918 8

Срещата в централата на ГЕРБ

Снимка FB профил на Борисов - скрийншот

Срещата в централата на ГЕРБ

До връчването на първия мандат ние трябва да сме наясно - или с наш състав на кабинет, или със състав на кабинет на ПП-ДБ. Ако го нямаме дотогава, ние ще предложим наше правителство на малцинството, за да можем да видим дали би могло да се сглоби нещо добро, когато вече имаме и обща управленска програма.

Това заяви Бойко Борисов на среща с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ - СДС, излъчвана на живо във Фейсбук.

Програма минимум - да имаме бюджет, приети закони и чак тогава да отиваме на избори. Програма максимум - с разум да се направи едно добро политическо експертно управление, обобщи Борисов.

След тези две години само нестандартно управление може да ни извади от сегашната криза, каза председателят на ГЕРБ. Според него към момента няма напредък по съставянето на правителство, но има напредък по управленската програма.

По думите му сега опонентите им от ПП-ДБ говорят съвсем различно от предишните години относно бюджета, финансовата рамка, дефицита, те са за по-малко теглене на дългове, да не повишават данъците - и оставало впечатлението, че двете политически сили са една и съща партия.

Следващите дни трябва да се работи по програма за управление. Това още повече ще даде сигурност, че може да се намери възможност за нормално управление – дали за кратко, дали на ротационен принцип, както с председателя на Народното събрание. Когато вече имаме обща управленска програма, ще видим и дали можем да сглобим нещо добро, отбеляза Борисов.

Доволен съм днес, особено с Асен Василев може да се работи, защото той усеща какво са сгрешили и как трябва да се поправя, аз имам такова усещане, каза председателят на ГЕРБ. 

Според Борисов сега има възможност, вариант за нестандартни действия - отзад напред. "Защото караме обратно – първо със законодателна, после финансово-икономическа, управленска програма, за да затворим всички сектори, тогава в най-лошия случай и да отидем на избори, ще имаме един нормален непопулистски бюджет."

Ще отидем всички, с ясното съзнание, че каквито и да са резултатите, няма да са по-различни от 2-3 процента и тогава няма никакво значение кой е първи или втори за смисъла от дългосрочно създаване на правителство. Водим една много добронамерена политика да се излезе от кризата, каза Борисов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова информира, че утре, заедно с ПП-ДБ, ще бъде внесен законопроект за защита срещу домашното насилие и това ще сложи начало на сътрудничеството между двете парламентарни групи в законодателната област.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

9

стикс

28.04 2023 в 12:17

Изречението "Герб ще подкрепи ПП",ви прави безработни от следващи избори.След предателството за една нощ по въпроса Македония,сега е второ ,още по-голямо.Че,в едни следващи избори,как ще очаквате подкрепа?Метаморфозите приключиха.Оставате в историята,ако ви впишат изобщо в учебника.Сами си изядохте крачетата,като лисицата от приказката с новите обувки.Чао,Десии!

17439

7

мнение от IP

26.04 2023 в 11:40

Мижитурките около Борисов нямат смелост дори да го попитат "Кво прайм сега!? Нали уж спасявахме държавата от некадърните шарлатани, които я счупиха, пък сега ще подкрепяме изцяло тяхно правителство?". Ама хорица, които слушаха кротко как Борисов се обяснява за кюлчета и пачки, какво да кажат? Кризата се нарича "Бойко Борисов". Тия около него се правят на ударени.

870

5

Constanza

25.04 2023 в 21:54

Вероятно СДС ги е срам.

1000

4

ИАД

25.04 2023 в 21:28

Защо от дясната страна на Борисов не стои представител на СДС, нали са коалиция?

75

3

230 млрд баксов

25.04 2023 в 21:24

dardorel
ти сега ли го забеляза, мутропитека-държавник от 15г. го прави това показно. Как да краднем пачки и златни кюлчета от държавата и да се праим на луд.
„Аз обичам да се правим на луд, ама вие, г-н премиер, се правите много успешно”. Не, бе, викам, брат ми – прост съм и ми е лесно. То е кофти да си сложен.

11462

2

dardorel

25.04 2023 в 21:00

Сега като напиша тук - това е държавник,направи показно на ПП - дали не е нарушение на правилата и коментара ми няма да бъде скрит....lol

-1750

1

ob1

25.04 2023 в 20:06

Ти да видиш - тиква с катарзис...
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews