ГЕРБ ще иска оценка на всеки министър преди ротацията

OFFNews 08 декември 2023 в 19:51 1190 1

Дончев

Снимка БГНЕС

Томислав Дончев

ГЕРБ ще настоява за оценка на всеки министър от правителството на Николай Денков, преди Мария Габриел да го смени на поста. Това ще стане след анализ за свършеното и онова, което не е успял да направи, се разбра от думите на зам.-председателя на партията Томислав Дончев по бТВ. 

Дончев обясни, че това управление няма алтернатива. А ако има, тя е лоша.

"Ние не се готвим и няма да свалим това управление, рискът е то да се самосвали", коментира още той. 

Според него Николай Денков не е силен премиер, защото "един премиер, освен експертен замах, освен способност да ръководи хора, пари и системи, трябва да води, трябва да излъчва увереност, най-малкото за собствените си министри".

По думите му се създава неправилното впечатление, че някой отвън причинява кризите на кабинета "Денков", а всъщност повечето кризи правителството си създавало само.

На въпрос за обтегнатите отношения между партиите в не-коалицията Томислав Дончев отговори, че "дълбоко не вярва в технологията всички да плеснат с ръце и да се прегърнат".

"В политиката трябва да има и критики, и различни гледни точки. Но не е необходимо всяко нещо да е обект на политическо истеризиране", препоръча Дончев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

Rex

08.12 2023 в 22:47

А кой ще пише оценките ? Само не ми казвайте че ще е доктора от ВИФ щото ще ми изпадат пломбите от смях. Оня ден същия клоун се изцепи че бил имал докторат по икономика и замалко щях да падна от балкона.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика