Гинка Върбакова била лингвист и много почтен човек

Министърът в оставка Теменужка Петкова благодари за доверието

OFFNews 10 март 2018 в 11:01 9867 5

Снимка бТВ

Гинка Върбакова е завършила лингвистика, а съпругът ѝ - ядрена енергетика. Познавам я от 20 години, тя е млад, интелигентен и почтен човек. 

Това заяви министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по бТВ. Тя подаде оставка именно заради познанството си с Върбакова, след като стана ясно, че фирма „Инерком”, чийто собственик е Гинка, ще купи активите на ЧЕЗ в България. Коалиционните партньори в правителството решиха миналата седмица, че няма да приемат оставката на Петкова.

Теменужка Петкова бе категорична, че общ бизнес с Върбакова няма, никога не се е занимавала с бизнес  благодари за доверието на премиера, ГЕРБ и коалиционните партньори. 

Тя опроверга твърдението на Овчаров, че оборудването за АЕЦ „Белене” не е се съхранява като хората и уточни, че начинът на съхранение е проверен и одобрен от Агенцията за ядрено регулиране. Тя определи думите на Овчаров като спекулации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

3

случайно прочетох

10.03 2018 в 13:24

Дайте да ѝ видим дипломите, съученици, състуденти.
Да се яви на едно изпитче по електротехника от 7-ми клас, е така за обща култура.
И като е толкова интелигентна, умна и разбира от всичко, може ли да вади апандисит, сливици?

23293

2

Стефан

10.03 2018 в 12:02

Ми, добре. Тогава сигурно може да обясни и защо с енергетиката трябва да се занимават лингвисти. Понеже аз не съм чувал за много енергетици, които се занимават със сравнително езикознание, примерно. Или поне да имат особени успехи в него.
Нито за специалисти по реакторна физика, които имат истински хубави успехи в бизнеса. А такъв излишно шумен пример вече си имаме, от години. Някой си Ковачки, е защитил дисертация даже не къде да е, а в Дубна. А там пускат наистина само блестящи кандидати, просто посредствени няма.

16193

1

SC

10.03 2018 в 11:38

Чудесно. Като лингвист, би могла да ни обясни произхода на думата „ошфорен“.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews