Горанов: Мария Габриел е реалистичен кандидат за български еврокомисар

OFFNews 08 април 2017 в 17:20 7157 9

Евродепутатът Мария Габриел е добър и реалистичен кандидат за български еврокомисар. Това обяви бившият финансов министър Владислав Горанов пред Дарик. 

Той подчерта, че в ГЕРБ все още не са водили разговор по въпроса. 

"Ако питате мен, мисля, че тя може да е много добър комисар и е българинът, който ще спечели най-много доверие в Европарламента при гласуването", коментира Горанов.

По повод преговорите за коалиция Горанов посочи, че все още не са водени разговори за разпределяне на министри и министерства, но от ГЕРБ са на мнение, че Патриотите трябва да влязат с министри в новото правителство.

По този начин ще им се даде възможност да участват пряко в управлението на конкретни сектори, да развият политиките си и да носят по-голяма отговорност. Важно е тези министри да са адекватни на представителството им в парламента. Конкретни имена не са коментирани, подчерта Горанов.

Той посочи, че изпитва смесени чувства по въпроса дали би приел отново да бъде финансов министър, но подчерта, че ако го номинират, ще приеме. 

По думите му обаче с него не са водени разговори за вицепремиерски пост, като според него финансовият министър не трябва да бъде едновременно с това и вицепремиер, тъй като може да се породи конфликт на интереси чрез фаворизирането на една или друга политика в разпределянето на бюджета.

Горанов допълни, че не е коментирана и номинацията на ГЕРБ за председател на парламента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

9

Nik68

09.04 2017 в 13:08

Те тия неща не стават току така. Там хората ще я попепитат, защото вече са ни яли попарата с кандидтки. Ще премислят и я е огрее, я не. Но тя рибата още в морето. Казал го оня дето му била малка заплата на депутат, ама пак го кандидатираха. Срааам.

23293

8

Стефан

09.04 2017 в 03:51

Да, реалистична кандидатка.
Чудото говори с незавършени изречения, а каквото казва - са просто "творчески" разбъркани лозунги от брюкселския диалект.
Значи, според новата звезда на герб, в България няма нито един умен човек, който освен Винету, да е прочел поне мемоарите на Токай Ихто. Та трябва неграмотно момиче да управлява повече от половин милиард души. Не защото може, а само защото много му се иска.
Вие верно сте извратени.

63994

4

Red or Dead

08.04 2017 в 19:43

Така е, само една друга ПАЦАВУРА-Желева беше “по-достоен“ избор....хахахахахааааа.....

Тия БОКЛУЦИ вече тотално са изгубили връзка със Земята......
до какво ли ще доведе прекомерното надуване на балона ГРОБ.....в трънака.....

42249

3

Denis Rizanov

08.04 2017 в 18:35

Тва е поредната кифла, която ВЕЧЕ НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРИЯ!
Добре, че беше киро тъпото от Хаджидимово да е направи дупетат, че да може да отиде в Брюксел и да се ожени за австриец.

14469

1

случайно прочетох

08.04 2017 в 17:57

Не съм фен на ГЕРБ, но тази жена ми е симпатична и ми вдъхва доверие.Дано не бъркам, все пак е с ГЕРБ.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки