Граждани на протест срещу Радев, искат импийчмънт на президента

OFFNews 19 юли 2023 в 08:04 4188 3

Протест срещу Румен Радев

Снимка БГНЕС/архив

Нов протест се организира днес срещу Румен Радев

Протест срещу президента Румен Радев се организира днес от 18,30 часа в София пред фонтана на "Дондуков" 2. 

Поводът са думите му на събора в Рожен, когато той заяви: "Украйна настоява да води тази война, но сметката я плаща цяла Европа."

Недоволството се организира във Фейсбук и отново повдига въпроса за импийчмънт на Радев. 

"Чл. 92. от Конституцията на България гласи: (1) Президентът е държавен глава. Той олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения. С предстоящото събитие изразяваме възмущението си от последните изяви на президента Румен Радев, с които той не прави нищо друго освен да разпространява пропутинска пропаганда. За нас е крайно неприемливо от президентството да се говорят вече близо година и половина лъжи, манипулации и кремълски опорки в лицето на Румен Радев. За нас той с всяко едно свое действие разединява нацията, затова искаме и неговото отстраняване от поста държавен глава на Република България", пишат организаторите. 

Вчера държавният глава коментира от Карлово, че всеки има право да протестира, но е важно недоволството да води до някакъв резултат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

19.07 2023 в 10:33

Кално ******!

545

2

wakeup

19.07 2023 в 09:25

Призовавам всички да сме пред президентството довечера

2099

1

Mateevk

19.07 2023 в 08:20

Ако и президентите имаха като царете някакви прозвища, то на Радев щеше да е Румен Радев Първи - Путинофил Разединител! Този човек е обявил война на европейското бъдеще на България и ще я води докрай.От нас зависи дали ще я спечели, защото тогава ще загубим всички и то много и за дълго.