"Юнайтед груп" обвини Петков в политически натиск

OFFNews 01 февруари 2024 в 10:27 3239 1

Снимка United Group

"Недопустима намеса от страна на политик в работата на независим административен орган" - с тези думи от корпорацията "Юнайтед груп", която притежава Нова телевизия и "Виваком", коментираха вчерашно изказване на Кирил Петков. 

В позиция до медиите от компанията се посочва още:

"Шокирани сме от изявлението, направено от г-н Кирил Петков, относно казуса „Булсатком“. На 31 януари г-н Петков спекулира с бъдещото решение на Комисията за защита на конкуренцията по повод тази сделка."

Предстои КЗК да се произнесе допуска ли "Юнайтед груп" да придобие и "Булсатком".

В позицията на корпорацията пише още, че поведението на Петков нарушава българското законодателство и законодателството на ЕС.

В ЕС Европейската комисия винаги се е противопоставяла на всякакво политическо влияние при разглеждането на сливания и придобивания. Вярваме, че КЗК ще следва същия подход. Вярваме в независимостта на българските институции и в тяхната способност да се противопоставят на явната намеса на политически лидери.

Вчера на извънреден брифинг съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков призова КЗК да не одобрява сделката за придобиване на "Булсатком" от "Юнайтед груп". Той цитира публикация на "Медияпул", в която се посочва, че днес се очаква антимонополния регулатор днес ще одобри сделката.

Петков декларира, че започва разговори с ГЕРБ за смяната на ръководството на КЗК, както и че ще бъде внесен проектозакон за реформирането на регулатора.

Днес председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски заяви, че има време за разговори за попълване на КЗК, тъй като това е дълъг и сложен процес. На свой ред и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че реформата там не е договорена и в коалицията няма консенсус по темата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

723

1

user4eto

01.02 2024 в 11:00

Ето за какво е била срещата с Русев.
Русев се е опитал да промени позицията на Петков и след като не е успял, днес вече виждаме резултата - обвинения и нападки.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика