Иван Дерменджиев призова вътрешния министър да си подаде оставката сам, ако има чест

OFFNews 23 ноември 2023 в 17:08 2821 0

Иван Дерменджиев

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Служебният вътрешен министър Иван Дерменджиев

Бившият служебен министър на вътрешните работи Иван Дерменджиев заяви, че настоящият вътрешен министър Калин Стоянов трябва сам да си подаде оставката, а не да чака някой да му я иска, ако има чест, предаде БТА.

Коментарът му е по повод исканата оставка на Стоянов от "Продължаваме промяната - Демократична България" след протеста в София срещу ръководството на Българския футболен съюз (БФС).

Според Демерджиев е крайно време Калин Стоянов да поеме своята отговорност за "недопустимото си поведение" по време на протестите на футболните фенове.

"Вътрешният министър очевидно подцени ситуацията и заяви, че нищо особено не се очаква, всичко е наред, всичко е под контрол", коментира Иван Демерджиев пред журналисти в Смолян.

Според него подобна операция би трябвало да се планира внимателно, като се създаде координационен щаб, събирайки всички отговорни институции и се проучат възможните сценарии за протеста. Това обаче не било свършено, смята още бившият вътрешен министър. 

Демерджиев определи поведението на Стоянов като странно, защото в деня след протеста той продължил да твърди, че нищо необичайно не се е случило и всичко е нормално.

"Едва когато му се поиска оставката, положението стана много сериозно, превърна се в погром и той за пореден път се скри зад гърба на служителите си, което за мен е абсолютно неприемливо", каза още бившият силов министър. 

По думите му е тревожно, че министър-председателят Николай Денков не може да иска и да получи оставката на собствените си министри.

"Българската общественост беше излъгана, че тези министри са излъчени от мандатоносителя ПП-ДБ, а очевидно немалка част от тях са излъчени от други участници в тази коалиция или сглобка", смята Демерджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков