Кънев няма да прибързва със създаването на дясна алтернатива на ГЕРБ

ОFFNews 30 декември 2015 в 13:02 3619 7

Лидерът на ДСБ Радан Кънев заяви, че няма да прибързва със създаването на дясна алтернатива на ГЕРБ.

"Няма да правим бързи крачки. Както хода с излизане на ДСБ в опозиция беше отдавна обмислен и дълбоко политически аргументиран, далеч не емоционален, както се опитват да го изкарат, така и всички следващи крачки за конфигуриране на дясното пространство и изграждане на силна дясна алтернатива на ГЕРБ, ще бъдат предприети спокойно и не по празници", казва той в интервю за БГНЕС.

Коментарът му е в отговор на въпрос дали е готов за преформатиране на Реформаторския блок и за създаване на автентична дясна партия.

Според Кънев в България мнозинството от избирателите и от действащите политици са хора с искрени десни убеждения, които искат промяна. "Въпросът е кога те ще могат да се съберат заедно, за да тропнат по масата и да я поискат заедно. Това биха били 50-60 народни представители с ясни, десни, реформаторски възгледи, които могат да създадат мнозинство около себе си", казва още Кънев.

По повод решението на РБ от миналата година да влезе в коалиция с ГЕРБ и да управляват страната заедно, Кънев обясни, че партията на Борисов е доминираща в България и "реформи могат да се правят само с тях". Година по-късно обаче вече е ясно, че ГЕРБ нямат желание за реални реформи.

"Това, че преди година сме дали доверие назаем, в момента констатираме, че заемът не е върнат и оттегляме доверието си. Нищо повече", заявява той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови