Кметът Терзиев напомня на служителите в СО, че могат да не гласуват партийно

OFFNews 16 май 2024 в 15:24 2134 1

Терзиев, Петров

Снимка Архив

Кметът на София Васил Терзиев и председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров предлагат да бъде проведена институционална кампания за насърчаване активното и свободно гласуване на служителите в общинската администрация и гражданите на София за предстоящите европейски и предсрочни парламентарни избори.

Докладът бе приет на днешното заседание на градския парламент.

„Не мисля, че някой би казал, че не страдаме от липса на доверие в публичните институции, както и че не се отчита като проблем ниската избирателна активност. Целта на кампанията е именно да активираме нашите общински структури да бъдат запознати и да направят свободен и информиран избор. Това не е политическа кампания, а институционално укрепване. Нашата идея с г-н Петров е да върнем доверието на гражданите в институциите, да дадем повече причини да гласуват и да знаят какво да правят ако има нередности.“, заяви кметът на Столичната община Васил Терзиев.

„В кампанията не присъстват политически лозунги и ние не бихме позволили това. За нас е важно хората, които работят в общинските структури да знаят, че са свободни да упражнят своето право на избор. Дали досега е било така – те могат да кажат. Нашето послание е, че тяхното кариерно развитие не зависи от това как и за кого гласуват и, че за да се повиши представителността в Народното събрание, трябва да има по-висока избирателна активност“, допълни председателят на градския парламент Цветомир Петров.

Столичната община има отговорността да запознава активно гласоподавателите в столицата за организацията на вота и начините за подаване на сигнали за нередности. Създадена е и информационна база с полезни материали, свързани с кампанията на Европейския парламент. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови