Когато държава на североизток се разболее, Първанов киха

OFFNews 12 май 2016 в 09:08 5293 8

Снимка БГНЕС архив

АБВ се оттегля в момент, в който България започна активно да диверсифицира енергийните си източници, което ще доведе до намаляване на цената им. По този начин ще намалим зависимостта си от Русия по отношение на газовите доставки.

След като оттеглянето на подкрепата от страна на Георги Първанов идва в такъв момент, няма как да не предположим, че има връзка, коментира външният министър Даниел Митов по Нова тв. "Когато една държава на североизток се разболее, Георги Първанов започва да киха и това се е случвало много пъти”, допълни той.  

Тръгнали сме към радикална модернизация на Българската армия, което ще е съобразено с натовски стандарти и с модерните тенденции на отбраната. Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането в ляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък, коментира още външният министър.

Митов посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов относно съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията. "Когато говорим за излизане на АБВ от правителството, трябва да си дадем сметка за това, че официалните аргументи на ръководството на партията са очевидно неверни. Аз бих вярвал на оценката на Ивайло Калфин, а не на еквилибристиките на ръководството. Правителството остава стабилно и ще гоним целите си”, заяви Даниел Митов.

Той коментира и думите на Радан Кънев, че ГЕРБ реанимира задушилата се БСП, за да могат да управляват заедно. "БСП трудно може да се съживи, ако не се превърне в истинска европейска социалдемократическа партия. Не мисля, че целите на която и да било партия в дясно, е да съживят БСП”, заяви Митов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

7

Red or Dead

12.05 2016 в 12:50

“““““....Ако това правителство сега подаде оставка, все едно, че миналите две години са пълно безвремие....““““““


Ами кво правим с ОНЕЗИ над 22 МИЛИАРДА....изтеглени...и незнайно къде.....ПОТЪНАЛИ.......сложи и 4 МИЛИАРДА от...КТБ......

БАТА МАТА и......“безвремието“.......

63994

6

Red or Dead

12.05 2016 в 12:47


пуделчету СЮ........и с това се изчерпва всичко..

13685

4

mclaranist

12.05 2016 в 10:15

Митов, имам въпрос. А какво става с теб и огромна част от ,,твоите колеги", когато отвъд атлантика настъпи грип? Почвате да кашляте и да имате температура? Е тогава каква е разликата, питам аз? Израза как беше: присмял се хърбел на щърбел ;). А пък и аз питам- къде го това мащабно модернизиране на армията, че на Гергьовден не го видях? Ааааа чакай, сетих се- нови джипове, товарния Спартан, да извинявам се- с джипове и товарни самолети сме новата Балканска империя ;) А пък за диферсификацията ни която била факт- аз газ и нефт не виждам да потичат от нейде другаде, а пък собствените ни находища са в етап: бе дано да има нещо, ще видим!! Както се казва и тука сте ,,железни".

77927

3

El Commandante

12.05 2016 в 09:56

"страната отдавна си е член на НАТО"

Ахам.
И летиме на раптори,суперхорнети и ефтрийспетици.

77927

1

El Commandante

12.05 2016 в 09:48

"Тръгнали сме към радикална модернизация на Българската армия,"

Ахахахахахахахахахаха, да видехме....