Костадин Паскалев: Няма държава, ще става още по-зле

Нинова ще остане лидер на БСП, прогнозира социалистът

OFFNews 07 юли 2020 в 11:29 8119 3

„Кандидатите за избор на председател в БСП трябва да посочат каква България искат – ние сме в най-тежката демографска криза, здравето е стока, която е недостъпна за много български граждани, нашите деца са с ниски показатели на всички тестове, които се осъщeствяват на световно ниво, икономиката ни е в абсурдна ситуация, а с тази пандемия нещата ще станат катастрофални. Непрекъснато възникват въпроси, свързани с неравенството в обществото - най-вече с доходите.” Това заяви членът на НС на БСП Костадин Паскалев пред бТВ.

Той бе категоричен, че трябва да се води диалог за политики и след това да се стигне до личност.

„Кирил Добрев е заместник-председател на БСП при председателството на Корнелия Нинова. Когато се провежда една политика - ти си съпричастен към провеждането й. Според мен Корнелия Нинова ще запази председателското си място”, прогнозира Паскалев.

Социалистът посочи, че много от проектите, които осъществява държавата, са за усвояване на пари, без да има резултати за обществото:

„Министерският съвет раздаде над половин милиард лв. на общините, които харесва – там кметовете и общинските съветници са послушни. Отделно правителството раздаде 1 млрд. за ВиК холдинга - някой чул ли е за изграждане на ВиК инфраструктура или ремонти, 2 млрд. даде за самолети. Но когато стане въпрос за изграждане на общински пътища и на улици, тогава правителството няма пари. Кое е по-важното за гражданите на страната?”

Костадин Паскалев изрази мнение, че ако не се смени моделът на управление, оттук нататък това, което предстои за страната, ще е още по-трагично. Той допълни, че ако в България отговорността е размита и институциите не спазват законите, то няма държава.

„Всичко онова, което става в околната среда на България и начина, по който се управлява, говори за едно единствено нещо – унищожени държавни системи за управление. Две институции, подчинени на министерството на околната среда и водите – ръководството на Национален парк „Рила” и РИОСВ допускат да се строи на територията на Рила. Абсурдно е да няма дори екологична оценка за този строеж”, завърши Костадин Паскалев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

3

oldbabuger

14.07 2020 в 16:40

Този провален селски кмет какво се пъне да дава акъл - не можа да се справи като министър на регионалното министерство и се прибра като насрана лисица в Благоевград и апропо - той е виновен за кадровото"израстване" на онова правно недоразумение Барни Ръбъл - при неговото кратко министерстване беше - Гл. секретар на м-вото, но понеже се омешаха шапките с едно друго ченге - зам министър Г.Георгиев, който излезе по-силен по ченгеджийска линия и го изгониха Ръбъла - та тръгна по гербаджийската пътека............та такива ми ти работи сър. .............. Някои помним отпреди новият век...........

3022

2

Асеганакъде

07.07 2020 в 22:27

Няма, факт. Филм на ужасите.
С общия усилия успяхме. Ура!
Последният ще гаси лампата.
Това, което не ми дава мира е, че последният най-вероятно пак ще е някой милиционер.

3810

1

Пенчо бре

07.07 2020 в 11:43

Той, Трифонов се опита да регистрира партия с това име, но после му докараха от съда друг акъл и той разбра, че "няма такава държава", защото "има такъв народ". Уви!