Лена Бориславова по адрес на Борисов: Не прави чест да се цитира лична кореспонденция

OFFNews 26 юни 2023 в 14:02 3107 1

Лена Бориславова

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Лена Бориславова

Не прави чест да се цитира лична кореспонденция, заяви Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" на въпрос наистина ли е изпратила СМС до Десислава Атанасова: "Ще счупим сглобката", както обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бориславова обясни, че контекстът на съобщението ѝ е бил "плаващото мнозинство", с което бе отхвърлен антикорупционният законопроект на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ), предаде bTV.

Тя коментира темата на влизане в Народното събрание, където тече среща между представители на ГЕРБ и ПП-ДБ за евентуалните конституционни промени.

ГЕРБ и ПП-ДБ не говорят за коалиционно споразумение, а за механизъм, който да осигури спазване на поетите ангажименти при формирането на правителството, коментира пред журналисти Бориславова на въпрос при какви условия биха подписали коалиционно споразумение с ГЕРБ. Според нея между двете формации няма доверие и това не може да се преодолее с евентуално коалиционно споразумение. 

"Искаме да има механизъм, с който да се ангажират парламентарните групи, за да може да има стабилни мнозинства, които да осигурят безпроблемна работа на кабинета за тези неща, за които вече сме постигнали съгласие", каза тя и добави, че плаващи мнозинства за съдебна реформа и за управленска и обща законодателна програма не са допустими.

Бориславова добави, че България трябва да има редовно правителство, но със стабилно парламентарно мнозинство. "В противен случай то става един параван, зад който ние няма да позволим да се крият плаващи мнозинства с участието на "Възраждане" и ДПС, каквито бяха примерите от миналата седмица", заяви Лена Бориславова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

26.06 2023 в 14:42

Браво на Бориславова! Мнго точно изказване, за да се спрат спекулациите с "коалиция" с намагнитени!
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша