Манолова: Борисов жертва щаба заради икономическия срив в страната

OFFNews 02 май 2020 в 14:45 16401 8

С прекратяването на брифингите на Националния щаб, съобщено днес от ръководителя на пресслужбата на правителството, а не лично от ген. Мутафчийски, е знак за намерението на правителството да прехвърли отговорността и за икономическата ситуацията в страната върху Националния оперативен щаб.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова в своя позиция във Фейсбук.

Жертването на Оперативния щаб и лично на ген. Мутафчийски, които поеха целия удар за управлението на епидемиологичната криза в страната, няма да спре икономическата криза, нито ще осигури работни места на близо 300 000 българи, останали без работа, допълва Манолова.

Г-н Борисов, по Ваша заповед ли бе отстранен днес от брифинга на Оперативния щаб ген. Мутафчийски, попита тя

 Манолова поиска да знае и уволнен ли е от позицията председател на Оперативния щаб ген. Мутафчийски, както и защо не ген. Мутафчийски, а пиарът на премиера съобщи, че щабът спира да дава брифинги.

Така премиерът прехвърля отговорността за състоянието на епидемиологичната обстановка в страната върху щаба, но се опитва да се освободи от отговорността за икономическия срив в страната в следствие на епидемията от коронавируса, категорична е Манолова.

Тя подчерта, че не Оперативният щаб въведе извънредното положение, не Оперативният щаб носи политическа отговорност за стабилността и изпълнението на бюджета, не Оперативният щаб носи отговорност за ръста на безработицата с 45% за 45 дни епидемия.

Днешният брифинг и съобщеното на него спиране на регулярното информиране на обществеността от щаба е груба цензура, за която носи отговорност лично премиерът Борисов, допълва Манолова.

Председателят на "Изправи се.БГ" пита кога правителството ще обяви икономически план за излизане от кризата, мерки за овладяване на епидемията от безработица и ефективна подкрепа, а не кредити, за българския бизнес, който е гръбнакът на икономиката.

Кога правителството ще въведе ежедневна регулярна инфомация за икономическата ситуация в страната, пита още Манолова.

По нито една от тези стратегически цели премиерът на държавата до момента не е обявил адекватни и одобрявани от обществеността решения. И не щабът е виновен за това, а личният страх на премиера Борисов да предложи мерки, които да гарантират икономическите стабилност и просперитет на хората, допълва тя.

От Изправи се.БГ категорично възразяваме срещу грубата политическа употреба на Оперативния щаб за решаване на партийните сметки на ГЕРБ и на премиера Борисов, казва още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12270

8

HristoSliven

06.05 2020 в 11:48

Когато се сетя за ММ ми се драйфа, защото това за което се сещам без много да напъвам е:
- "Костинбродската афера" + Бареков;
- Поведението ѝ по време на протестите срещу избирането на Пеевски за шеф на ДАНС, докато в същото време беше видно "острие" И на БСП:
-Осребряването на горното когато бе поощрена чрез назначаването ѝ за омбудсман;
-Заигравката на местните изборите за София, чрез която на практика прецака възможността някой от наистина дорбрите кандидати с дясна оричентация да спечели.

И винаги съм се чудил, защо е известна и като "сестра Галева"?!

2100

7

гоуемио

06.05 2020 в 11:06

По-уважително към Майчето-кандидатът за премиер на учиндолската партия.

2400

6

Стик

03.05 2020 в 18:02

За „Костинбродската афера“ бяха наложени тежки наказания. Мая Манолова беше наказана да стане омбундсман, Бареков беше наказан да има къща за 1 млн. лв. и да стане евродепутат, Цветан Цветанов беше наказан с огромен супер луксозен апартамент с частен асансьор, а г-н Бойко Борисов беше наказан да стане Премиер за трети път.

12256

5

Stamboloff

03.05 2020 в 11:59

Като я чета Мая постоянно се удивлявам за хората , които я следват. Някои от тях възприемах за смислени. Тежък дефицит ...

2998

4

Ангел Налбански

02.05 2020 в 21:36

Майче, ми нема ли да си седнеш на трите букви, най-накрая, ами като кучка след каручка само лаеш! И за капак- дразниш!

2400

3

Стик

02.05 2020 в 18:53

Абе тая Мая Манолова, след като е толкова лоша и корумпирана („сестра Галева“), защо ГЕРБ не я вкараха 20 г. в затвора (като г-жа Иванчева, например), ами лично г-н Борисов я сложи за Омбундсман!?! Нямаше ли някой от ГЕРБ, който да става за тоя работа, ами г-н Борисов все комунисти, милиционери и агенти на ДС назначава на най-високите държавни постове!?!

5300

2

квазимодо

02.05 2020 в 16:18

Коза. Само че полуумна

13874

1

emanuilis

02.05 2020 в 15:05

#МаяМа отдавна и многократно е жертвала достойнството си. Помним!