Манолова: На вота Борисов разчита на милиардите, раздадени без тръг и конкурс

OFFNews 06 юли 2021 в 19:29 2449 0

Снимка архив

"Борисов може да се е оттеглил, но парите му са на терен и това не е за подценяване", заяви пред bTV председателят на коалиция "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова.

"Може би хората са си отдъхнали от това, че Борисов вече не е премиер и че ГЕРБ не управлява, но реално милиардите, които той раздаде, са на терен. И тези пари - 8 млрд. лв., раздадени без търг и без конкурс, кешовите плащания, авансовите плащания... тези пари са на терен, тези пари воюват и ще правят избори от името на Борисов и ГЕРБ срещу нас", заяви още Манолова. 

"Златният гьол"

"Естествено, че не съм настоявала да се национализира нито паркинга, нито гьола (фирмата за дезинфекция на границата с Турция, която стана по-известна с името "златен гьол", заради откритите 32 млн. лв. в брой)" - така Мая Манолова отговори на обвиненията, че иска национализиране на бизнеси.

Тя обаче допълни, че "златният гьол" генерира 32 млн. лева в кеш, това са пари, които могат да влязат в държавния бюджет... а договорът с гьола трябва да бъде преразгледан. Не е ясно защо държавата, в лицето на правителството на Борисов, е решила, че може да преотстъпи тези дейности на фирми, близки до ъндърграунда."

Манолова коментира, че основният проблем е монополът и допълни, че хората трябва да имат избор: "Чрез представители на държавни институции хората се принуждават да ползват този паркинг (на "Капитан Андреево"), тоест трябва да представиш бележка от паркинга, ако искаш да минеш по-лесно границата."

Победата в Благоевград

"Крайно време е г-жа Нинова да се научи да губи достойно. Подкрепихме кандидата на промяната и гражданите на Благоевград избраха него. Те отхвърлиха първо ГЕРБ... след това БСП и избраха господин Стоянов" - така Мая Манолова отговори задочно на обвинението на Корнелия Нинова, че "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" са се обединили с ГЕРБ в Благоевград по време на кметските избори миналата неделя.

Тя определи като "двоен стандарт" думите на Нинова и припомни, че коалиционният партньор на БСП Румен Петков от АБВ е бил в коалиция с ГЕРБ в Свищов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови