МФ блокирало парите на руското посолство, твърди Тошко Йорданов

Ружа Райчева 06 юли 2022 в 12:13 1486 4

Снимка БТА/Архив

Лидерът на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов твърди, че Министерството на финансите е спряло парите на руското посолство, но не разкри откъде има тази информация. 

По думите му това "са си техните пари, които са блокирани в България" и Министерството на външните работи, начело с кадъра на ИТН Теодора Генчовска, няма нищо общо с това решение.

"Само че, да ви кажа, има и български пари в Русия на наши дипломати, които руснаците също могат да блокират. Това минава всякакви граници на глупостта, защото няма връзка с това, че ние сме враждебни държави. Ние нямаме скъсани дипломатически отношения още", заяви той в кулоарите на парламента. 

Според него това ще доведе и до загуби на български фирми, които оперират на руския пазар. Тошко Йорданов подчерта, че въпреки заплахите руското посолство в България няма да бъде закрито. "Москва няма да затваря посолството си у нас, нито смята да къса дипломатически отношения, щяла само да изгони и наши дипломати от мисията ни там", каза лидерът на групата на ИТН.

Йорданов заяви, че правителството лъже и си измива ръцете с външното министерство. Той повтори тезата си, че изгонването на 70-те руски дипломати е било еднолично нареждане на премиера в оставка Кирил Петков към шефа на ДАНС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

4

Блейк7

06.07 2022 в 12:38

Говорителя на руското външно министерство, Тошко Йорданов каза че Москва няма да затвори посолството си в България. Също така, говорителя на руското външно министерство Тошко Йорданов се оплака, че бил бил бил чул слух, мълва, шепот че българското министерство на финансите било спряло парите на неговото - руското посолство и заплаши, че в отговор русия може да блокира пари на българските дипломати в РФ.
Също така, говорителя на руското МВнР заплаши, че това действие на българската страна ще има последици за бизнес отношенията с РФ, които просперирали преди това.

Тошко, толкова си и сценарист - пръдливи вулгарности поднесени с просташко-селски език.

1810

3

Maxim

06.07 2022 в 12:31

Този африкански примат се загрижил за рашките, невероятно колко тъп трябва да си, за да се издадеш, че имаш нещо общо с тях в интерес на Масква. И, не дай си боже, онова джудже в Кремъл да си помисли, че ИТН има пръст в изгонването на 70-те разбойника. Тошко, тошко страх тресе подлата ти душичка.

6386

2

Zlatko

06.07 2022 в 12:27

Оох, наистина да идват избори, за да спре да му се дава поле за изява на тоя комплексар. Зад маската на честност и патриотизъм в ИТН се крие отмъстителност, подлост и реваншизъм.
Да си седят с уучиндолския в нечистоплътната бърлога на 7/8, пък който още им вярва, да си ги гледа.

1767

1

fiki

06.07 2022 в 12:25

Тошко 3-те % може вече да млъкне

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews