Мирчев: Атанас Славов си тръгва, ако някой ''опраска'' конституционните промени

Настоящото управление трябва да преведе България през кризите, а не да си брои министрите, заяви депутатът от ПП-ДБ

OFFNews 13 ноември 2023 в 08:35 3579 2

Ивайло Мирчев

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Ивайло Мирчев

Атанас Славов е в правителството, за да гарантира конституционните промени. В момента, в който на някой му хрумне да ги "опраска", Славов си тръгва, заяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев.

Той подчерта, че "Демократична България" няма други министри в кабинета "Денков". По думите му настоящото управление трябва да преведе България през кризите, а не "да си брои министрите и зам. министрите".

Ивайло Мирчев коментира, че му е странно, когато ГЕРБ твърдят, че нямат общо с правителство, тъй като голяма част от администрацията е назначавана включително и по време на управлението на лидера им Бойко Борисов. 

Мирчев е на мнение, че най-вероятно няма да има промени в настоящия състав на правителството преди ротацията на премиера Николай Денков с вицепремиера Мария Габриел, която се очаква през март. Той изтъкна, че формациите, подкрепящи правителството, не таят взаимни симпатии:

"Никой в тази конфигурация не е с усещането, че много ще се харесваме и много ще се обичаме. През годините тези партии не са се харесвали особено. Но хората очакват от нас лидерство и да преведем страната през всички тези кризи, а не да има свади на момчешко ниво. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

585

2

Stoyancho

13.11 2023 в 14:11

как всичко прилича на една комедийна пародия...

4038

1

Moirae

13.11 2023 в 09:42

ГЕРБ трябва да са извън аритметиката за да има сигурност и дълготрайност на посоката. Ама, както се вика, гласували сме ги и сега трябва да търпим.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки