Младежи ГЕРБ държат сметка на Петков дали ходи пеша (видео)

С премиер, така на улицата, говорили ли сте си? - попита реторично Кирил Петков

Ружа Райчева 20 декември 2021 в 17:27 13495 7

Снимка Стопкадър фейсбук

Младежката организация на ГЕРБ си е поставила за цел да проверява дали премиерът Кирил Петков ходи пеша из улиците на София, както той заяви в деня на встъпването си в длъжност.

В неделя председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев изчака Петков в Малкото НДК, за да провери "дали премиерът ходи пеша". Там е студиото на bTV, a министър-председателят имаше интервю в предаването "120 минути". 

Георг Георгиев публикува две видеа в официалния си профил във фейсбук: на едното отдалеч се вижда как министър-председателят пристига, охраняван от НСО, със служебен автомобил пред НДК. На второто видео Георгиев даже успява да зададе въпроса, който най-много го интересува.

"Поведението на г-н Петков рязко се промени, когато вече знаеше, че сме наоколо. При пристигането си с държавната охрана и автомобили, достъпът до него не бе дори възможен", е анонсът към второто видео.

Кирил Петков отговори по следния начин на въпроса на председателя на Младежи ГЕРБ: 

"Ако погледнете - всеки ден от понеделник - отидох пеша на работа и се върнах пеша. Днес целия ден бях навън пеша, докато не трябваше да свършим важна работа, свързана с енергийните въпроси, за която като си погледнах часовника, бях закъснял. Ако сега ме проследите с телефоните, ще видите, че оттук до Шишман ще продължа пеша."

Тъй като от младежката организация на ГЕРБ не бяха доволни от отговора, продължиха да го преследват извън сградата. А Петков добави:

"С премиер, така на улицата, говорили ли сте си? Хубава вечер!". И се отдалечи. Пеша.

Ето и пълния текст на Георг Георгиев, придружаващ първото му видео: 

"Помните ли думите на Кирил Петков, че ще ходи ПЕША? Това беше първото му обещание пред българите, което даде като премиер.
Днес с колегите ми от МГЕРБ Николай Алгафари, Михаела Методиева и Георги Георгиев отидохме пред БТВ, за да зададем няколко въпроса на действащия министър-председател. За наша изненада в 18 ч. Кирил Петков се появи, но не пеш и не без охрана. Каква изненада! Буквално пред входа на телевизията спряха два автомобила на НСО със звукова сигнализация. При опита ни да се приближим до г-н Петков, за да му зададем въпросите си, достъпът до него ни бе отказан. Служители на МВР не ни позволиха да се приближим до министър-председателя като ни посъветваха да отидем “в приемния му ден”. Бяхме подложени на проверка на личните документи. Въпреки че се намирахме на публично място и демонстрирахме пълно уважение към обществения ред, бяхме питани защо сме там и какво правим. Да, ние разбираме, че институциите вършат своята работа. Ние първи бихме приветствали желанието на Кирил Петков да се движи свободно сред хората, но в неговия случай се оказа, че обещанието му представлява медийна акция. Както ще видите сами от кадрите, които успяхме да заснемем - имаме всички основания да смятаме, че г-н Петков е достъпен, но само когато знае, че някой гледа."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

7

Egocentric Eccentric

21.12 2021 в 03:21

"
Отиват, протестират срещу лошия Бойку,
качват са на метроту и са прибират вкъщи.
Хòди пеш бе!
Хóди пеша!
"

12315

6

denislav

20.12 2021 в 23:07

OffNews, защо подяволите давате трибуна на всЕкакви дебили бе?
Сега, като то го слушам тоя "младеж" от герб какво приказва и как охка като ощипана невста, че го бутало НСО, трябва ли да изпадна в апоплектичен гняв, че Киро си нарушавал обешанията и погазвал правта на "младежта"...
И защо трябва да му слушам тъпите коментари от рода на "".. а това е колата на премиера.."?
Не съм фен нито на Бойко, нито на Киро.
Просто много ме дразни даването на трибуна на такава откровената тъпота в относително голяма медия, каквато сте вие.
Опитвайте се да пресявате малко материала де.
С какво точно ще ме обогати информационно гледането на тоя запис?

4038

5

Moirae

20.12 2021 в 23:04

Важни работи. Мале, ключови!

14048

4

voododoll

20.12 2021 в 22:57

Да той Бойко всеки ден пеша ходеше на работа…

5827

3

pisnamiotmutri

20.12 2021 в 19:58

Мишките искат Киро и в студа да ходи пеша като малоумник. С повтаряне че е лъжец искат да изградят от трохи паметник на лъжата.

12182

2

sawall

20.12 2021 в 18:42

ВТФ

1215

1

Lyubo

20.12 2021 в 17:34

А защо не държаха сметка на боко, кигато почти една година се кри от "народната любов" по родопските села !!!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков