Москов: Оставките на министри не са на дневен ред

OFFNews 06 декември 2015 в 10:47 3036 4

Снимка БГНЕС

Петър Москов.

Оставката на който и да е министър не стои на дневен ред в коалицията. Няма предпоставка за промени в кабинета, заяви пред bTV здравният министър в коментар на публикациите в пресата, че ще бъде поискана оставката на Тодор Танев.

В момента РБ не функционира като единен политически организъм, смята Москов.

По думите му, ако Реформаторският блок не започне да работи по друг начин, няма как да гарантира, че е стабилен партньор.

Моята цел като министър е парите за здравеопазване да се използват максимално ефективно. В определени градове в страната има повече болнични легла, отколкото средното за Европейския съюз. Има неравнопоставеност на хората в определени региони, те трябва да си вземат бохчата и да отидат някъде, за да се лекуват, каза Москов.

По думите му, това е за задоволяване на определени бизнес интереси.

„При изпълнение на националния рамков договор ще излезе, че са нужни 26 000 активни легла, а в момента имаме 39 000. Все едно имаме едно пиле и държите три хладилника, не е много умно, нали?”, каза здравният министър.

„В големите градове, където има екипи и възможност да се поеме цялата човешка патология, тези болници гълтат вода, а по-малките формират печалба”, поясни Москов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки