МВР се е забавило с обществените поръчки за охраната на границата

OFFNews 07 февруари 2017 в 12:22 3478 1

МВР се е забавило с обществените поръчки за охраната на границата

МВР не е организирало нито една от предвидените 31 обществени поръчки, свързани с европейските средства за охраната на границата до 19 януари. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, който присъства на откриването на процедура за обществена поръчка по фонд "Вътрешна сигурност".

Той посочи, че първите девет поръчки са били обявени от 19 до 25 януари и предстои обявяването на останалите. Според министър Узунов забавянето се дължи на липса на административен капацитет. Той добави, че екипът му работи по преодоляването на проблема и заяви, че поръчките ще бъдат извършени публично и прозрачно.

В началото на януари заместникът на Румяна Бъчварова Филип Гунев каза, че министерството ще обяви поредица от обществени поръчки, свързани с получените от България 160 млн. евро от Брюксел за справяне с миграционния натиск и охрана на границата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

1

senester

07.02 2017 в 14:06

Бъчи така и не разбра на какво точно е министър.А и нямаше време,докато изпълняваше заръките за съсипване на МВР.И успя,кадърна жена се оказа.На друг министър това би му отнело поне няколко мандата