Надежда Йорданова: ВСС сгреши с избора на Сарафов. Много сгреши

OFFNews 16 юни 2023 в 19:24 4016 0

Йорданова

Снимка БГНЕС

Надежда Йорданова

Прокурорската колегия на ВСС днес сгреши с избора на Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор. И то много сгреши, написа бившият правосъден министър Надежда Йорданова във фейсбук по повод избора на Борислав Сарафов на мястото на освободения Иван Гешев.

"ВСС вместо да вземе това важно решение по процедура, която да получи обществено доверие, която да убеди обществото, че и.д. главен прокурор ще бъде прокурор с изявена независимост, с воля за налагане на законността, с принос за утвърждаване на правовата държава и др. (все изисквания на закона), избра прибързано и без аргументи - Сарафов.

Сарафов, който през изминалите години изцяло поддържаше позициите и становищата на Иван Гешев и се противопоставяше на всеки опит за реформа.

Прокурорската колегия вместо да покаже, че се е поучила от грешката с Гешев, повтори същата грешка - само, че този път на по-висока скорост.
Днешната гротеска е поредният червен флаг, че без дълбока съдебна реформа на конституционно ниво, не можем да продължим напред", казва още Йорданова.

Преди нея и сегашният правосъден министър Атанас Славов обяви, че изборът на Висшия съдебен съвет е прибързан. Той бе категоричен, че ще постави на обсъждане във ВСС казусът със снимките на Сарафов в заведението "Осемте джуджета" на Пепи Еврото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки