Напрежение между ПП-ДБ и ГЕРБ заради номинация за назначение на Виолета Лорер

OFFNews 13 юни 2023 в 21:43 3881 1

Виолета Лорер

Снимка МФ - архив

Виолета Лорер

Информация за назначение, което не е съгласувано между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, e обсъдена по време на среща в Министерския съвет между партиите в управляващото мнозинство, съобщава БНТ.

По план на срещата е трябвало да се обсъди управленската програма и механизмът за координация и взимане на решения. В късния следобед обаче е повдигнат въпросът за това дали съпругата на Даниел Лорер - Виолета Лорер, е назначена за представител на България в Европейската инвестиционна банка.

Според източници на БНТ, участвали в срещата, нито членове на "Продължаваме Промяната", нито от ГЕРБ са били наясно с въпроса.

От Министерството на финансите уточниха пред медията, че изборът на представител в Европейската инвестиционна банка става след решение на МС по предложение на ведомството. Такова предложение няма към момента.

В писмена позиция от ГЕРБ заявиха, че са разбрали за номинацията на Виолета Лорер от медиите. Малко по-късно отново от медиите разбрали за оттеглянето ѝ.

"Подобни разминавания в комуникацията между партньори са недопустими и не бихме ги толерирали", заявяват още от пресцентъра на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки