Не е имало предупреждение за атаката на Хамас от Египет, заяви зам.-посланикът на Израел Наама Леви

Няма да говорим със зверове, които избиват нашите хора, каза тя

OFFNews 10 октомври 2023 в 08:33 2814 0

Наама Леви

Снимка Стопкадър БНТ

Наама Леви

Не е имало предупреждение за атаката на Хамас от Египет, това е фалшива новина, заяви пред bTV заместник-посланикът на Израел у нас Наама Леви. 

Вчера новинарското издание Times of Israel съобщи, че египетското разузнаване неведнъж е предупреждавало Израел, че се готви "нещо голямо". Днес пред БНТ Наама Леви опроверга тези твърдения: 

"Тиражират се много фалшиви новини. Нямаше предупреждение, особено от Египет. Ние се съсредоточваме върху семействата на жертвите и службите на сигурността."

Леви заяви, че атаката на Хамас в Газа е безпрецедентна. Тя посочи, че деца са убивани пред родителите си и хора - убивани в леглата си. "Няма да си говорим със зверове, които избиват нашите хора. Фокусирани сме върху това да върнем цивилните хора на наша територия", каза тя.

Наама Леви посочи, че след музикалния фестивал, който се е провел в близост до атаките, са били открити телата на 250 младежи. "Хиляди млади израелци просто са се радвали на живота. Телата на 250 младежи бяха открити в този район", каза тя.

В Израел са загинали поне 900 души, а най-малко 2600 са ранените. Палестинските власти съобщават за 687 убити и над 3700 ранени. От събота сутрин насам в Израел са паднали 3500 ракети от палестинска страна, съобщи Леви.

Зам.-посланикът на Израел благодари на голямата подкрепа за Израел. Посолството получава десетки писма, от представители на властта, но и от граждани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови