Никола Минчев дал съгласие да оглави евролистата

Кристина Минчева 18 януари 2024 в 10:43 1023 1

Никола Минчев

Снимка БГНЕС/ГЕРГАНА ЙОРДАНОВА

Никола Минчев от ПП-ДБ

Дал съм принципно съгласие моето име да бъде обсъждано за водач на евролистата, заяви зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПП-ДБ. Той обясни, че "все още не са взети тези решения (за водач на листата на евроизборите и председател на парламента при ротацията)".

"Това е въпрос, който се решава от колективни органи, както и от ротационния председател. Водачът на евролистата е партийно решение, председател на парламента е решение на парламентарна група", допълни той. 

По думите му от "Продължаваме промяната" подхождат сериозно към предстоящите евроизбори, защото са първите такива за партията, а тяхната цел е да направят "една доста сериозна листа" и да имат "сериозно представителство в Европарламента". 

На въпрос дали ПП ще се яви на европейските избори съвместно с "Демократична България", Минчев поясни, че в момента се водят разговори и според него е добре както са се явили заедно на местните избори, така и на евроизборите да бъдат обединени.

Още вчера стана ясно, че Никола Минчев няма да стане председател на парламента след ротацията, а както OFFNews писа миналата седмица, шеф на парламента вероятно ще стане лидерът на ДСБ и съпредседател на ПП-ДБ Атанас Атанасов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!