Нинова: БСП против бюджетен дефицит от 3%, за да се влезе в еврозоната сега

Няма да подкрепим проекта за бюджет на служебния кабинет, искат да узаконим беззаконията им, заяви лидерът на партията

OFFNews 25 април 2023 в 14:24 1719 2

Корнелия Нинова

Снимка БГНЕС/архив

Проектът за бюджет е антисоциален, обяви Нинова

БСП няма да подкрепи проекта за бюджет от служебния кабинет, съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. Служебният кабинет иска да узаконим беззаконията им, няма как да стане, каза още тя. 

В бюджета има необосновани разходи, занижени приходи и е антисоциален по своя характер. 

10 млрд. лв. е доста за капиталови разходи и то за половин година. Всичко изглежда като давайте, гласувайте да харчим, пък после ще видим. Ще продължим да се борим да не плащат най-бедните, най-младите цената на кризите. Ще се борим за минимална заплата в размер на 850 лв. от 1 юли за 500 000 българи, каза Нинова.

"Нашите предложения ще са финансово обосновани. Прави впечатление, че не се предвиждат приходи, които да покрият разходите. Настояваме служебният министър на финансите да направи отчет, заяви още тя. 

Нинова бе категорична, че за БСП е неприемливо притискането на дефицита, за да се влезе на всяка цена в еврозоната сега. "Винаги сме настоявали и за по-висок дефицит, за да може да се преодолее кризата по-лесно. 6,4% е нереално завишен бюджетен дефицит с ненужни разходи. Един дефицит между 4 и 5 е напълно реален, възможен и безопасен за финансовата стабилност на страната", коментира тя.

И потвърди, че БСП ще бъде опозиция на евентуално правителство на ПП и ГЕРБ, но ако бъдат поканени на разговори, ще се отзоват и ще проведат вътрешнопартийно допитване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

стикс

25.04 2023 в 21:08

Абе,нещо омърлушена ми се вижда.Не тръска перчема.Чуди се как да влезе в правителството.А и с новите указания от Козяк,ще си продава оръжие явно,съвестта ще е чиста един вид.Няма да се налага да обяснява продава,или не.Свобода и развързани ръце!Ех,а късмет де!

14469

1

случайно прочетох

25.04 2023 в 14:52

Не разбрах, някой питал ли я е за какво е за и за какво е против?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки