Нинова пита бил ли е Хекимян къртица в bTV и спазарена ли е София (обновена)

Не съм забелязал да е любезен и толерантен към нас - много от колегите го считаха за критичен и остър, каза Томислав Дончев

Ружа Райчева 25 септември 2023 в 12:36 2781 0

Корнелия Нинова в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Корнелия Нинова в парламента

Лидерът на БСП Корнелия Нинова попита Бойко Борисов дали Антон Хекимян е "къртицата" на ГЕРБ в bTV, а зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира, че "не харесва зоологични аналогии" и на свой ред заяви, че Хекимян е критичен и дори остър към ГЕРБ. 

По-рано днес ГЕРБ най-накрая оповестиха номинацията си за кмет на София - бившият шеф на новините в bTV Антон Хекимян. Той напусна телевизия изненадващо в събота, а днес от bTV коментираха, че в официална позиция това решение.

Корнелия Нинова отправи два въпроса към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание (НС) относно кандидатурата на Хекимян - бил ли е Антон Хекимян "лична къртица на Борисов в bTV" и "спазарил ли е София с тази кандидатура, така че друг да спечели". 

"Вероятно Борисов е имал лична къртица на най-висш пост в новините. Спазарил ли е и София, продал ли е София с тази кандидатура друг да спечели, за да не се рови на Фандъкова цялата корупционна схема в общината години наред? Софиянци ще решат избираем ли е или не. Да каже Борисов има ли задкулисие и подчинявал ли е новините за свои цели, това е важен обществен въпрос. Дали някъде там в манастирските килии са се разбрали да си разделят страната - София на теб, Пловдив за мен", заяви пред журналист в кулоарите на парламента Нинова. 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски лаконично коментира номинацията на Хекимян, като каза, че това е работа на ГЕРБ, а не на ДПС. Той единствено заяви, че ДПС няма да издигне кандидат в София и няма да подкрепя никого на балотаж. 

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев заяви, че номинацията на Хекимян няма общо с партийния егоизъм, защото ГЕРБ имат много добри кадри, които са можели да издигнат. По думите му ГЕРБ са решили да избягат от рамките на традиционното политическо и да дадат възможност на човек, който от 20 години се занимава с проблемите на хората, да управлява София. 

"Не съм забелязал нито да е прекалено любезен, нито толерантен към нас - нещо повече, много от колегите го считаха за критичен и остър към нас. Ако беше неизвестен журналист на когото не съм гостувал, бихте могли да коментирате, че е пристрастен", отговори Дончев на въпрос дали Хекимян не е бил пристрастен към ГЕРБ по време на работата си в телевизията.

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Васил Стефанов нарече номинацията на Хекимян "екзотична". По думите му ПП-ДБ са уверени в качествата на своя кандидат - Васил Терзиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков