Обявяването на Митрофанова за персона нон грата е неизбежно, твърди Николай Радулов

Защо да не купим не по-лоши, но по-евтини самолети от F-16, пита депутатът от ИТН

OFFNews 06 април 2022 в 12:31 2936 4

Снимка БТА

Обявяването на руския посланик у нас Елеонора Митрофанова за персона нон грата е неизбежно, обяви депутатът от „Има такъв народ” Николай Радулов пред Нова тв.

"Дори това да не стане сега, виждаме, че руската инвазия в Украйна е много тежка и страните от ЕС и не само взимат съответни мерки. След като толкова дипломати бяха отзовани във връзка с тяхна подривна дейност в страните на ЕС, може би ще се стигне и дотам г-жа Митрофанова да бъде отзована”, обясни той.

Радулов е на мнение, че България може да предостави единствено защитна техника на Украйна, но не и нападателна такава.

"Примерите могат да бъдат много, но да кажем бронирани жилетки, каски, различни други типове - противогази, специални маски при замърсяване на въздуха. Би могло да се предостави оръжие, което работи в защитен обхват - например противовъздушно оръжие, макар че не сме производители на такова оръжие, но бихме могли да отделим от нашите въоръжени сили", посочи депутатът от ИТН.

По отношение на евентуално закупуване на нови F-16 от САЩ той коментира, че авиация на страната ни е нужна.

"Не съм сигурен обаче, че правим най-добрия ход. Ние сме страна от ЕС, френският президент заговори за общи въоръжени сили. Може да помислим за възможност за закупуването на самолети „Рафал”. ОАЕ финализираха сделка за 80 такива самолета, Сърбия прави опит да купи 12 такива самолета. Защо да не купим не по-лоши технически, но по-евтини самолети", каза Николай Радулов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

06.04 2022 в 13:46

Неизбежно е и Путлер да се гръмне/да бъде гръмнат в слепоочието в бункера, в който се крие.
Но ще завлече много невинни в Отвъдното преди това.
Някакво успокоение е, че показа грозната паст на расийския "народ" и поколения ще минат преди срамът и грехът от днешните им престъпления да бъдат изтрити.

3767

3

Име на профила

06.04 2022 в 13:39

Патетично. Тук и 300 човека не могат да съберат рубладжиите. Само срамят знамената... Интересно ми е като пресъхне касичката в Масква коцето копейкин към коя посока на света ще се ориентира.

10298

2

AntiZ

06.04 2022 в 13:35

Мутрофанова да фане пътя за рашка, хем да зарови нейния съпартиец, изчадието жириновски!Хвърли топа тази гад, чакаме путКин да го последва!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков