Паргов: Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите

OFFNews 01 май 2020 в 13:06 9414 0

Време е държавата да се издължи на работещите с лихвите. Това заяви лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по повод Първи май - Ден на труда и на работническата солидарност. 

"Днешният Първи май е един по-различен Ден на труда - празник в условия на извънредно положение, на социална изолация и на несигурност, отбеляза той. - Но е и ден с особена важност. На Първи май честваме извоюваните справедливи социални права на работниците през миналия век. И оценяваме високо достиженията на предците ни в борбата им за запазване на изконни човешки права". 

Калоян Паргов отбеляза, че днес посрещаме Деня на труда с тъжна и притеснителна статистика - над 106 000 новорегистрирани безработни в бюрата по труда в България за малко повече от 2 месеца.

"Днес е трудно време - време за леви идеали и ценности, за проява на солидарност в най-чистия й вид, за надмогване на его, за желание за заедност, за презрение към егоизма..., каза той. - Непознатият вирус COVID-19 истински разтърси света. Последиците от него връхлитат с огромна сила трудещите се - най-важните частици от икономическата машина на държавата. Същите тези работници, на които от години политическата класа е длъжник. Сега е моментът същата тази държава да им се издължи с лихвите. Да покаже истинска грижа, хуманност и отговорност... Все леви ценности! Първи май през 2020 година наистина е по-различен. Днес той показва крещящата необходимост от възраждането на лявото. Защото левите ценности са силата, която може да ни преведе през кризата. След нея няма да сме същите. Ще бъдем по-човечни, по-солидарни, по-внимателни, по-загрижени, по-отговорни, по-ценящи малките неща, по-добри един към друг... Пожелавам го на всички! И се надявам. Честит Ден на труда и на работническата солидарност! Честит празник на левия печат и на левите движения по света!". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови