Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Партиите и коалициите се регистрират до 9 април за евроизборите

OFFNews 29 март 2014 в 12:48 1568 1

Партиите и коалициите се регистрират до 9 април за евроизборите

9 април е последният срок за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за Европейски парламент, съобщиха от Централната избирателна комисия, цитирани от БГНЕС.

Инициативните комитети ще могат да се регистрират до 14 април, а до 22 април ще са ясни окончателните кандидатски листи. До тази дата те ще могат да поискат регистрацията им да бъде заличена, допълниха от ЦИК.

До 23 април ЦИК ще определи чрез жребий поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината. На 25 април пък започва предизборната кампания.

Хората, които искат да гласуват на евроизборите по настоящ адрес, ако той е в различно населено място от постоянния им адрес, трябва да заявят желанието си до 10 май.

Хората с трайни увреждания трябва да подадат заявление за подвижна урна до 4 май до съответната община по постоянен адрес, като това може да стане и по електронен път.

ЦИК ще обяви получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите не по-късно от три дни след изборния ден. До 30 май пък ще трябва да бъдат обявени имената на избраните членове на ЕП от България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews