Първите реакции за издигането на Лозан Панов: Интригата се завръща

Таня Николова 02 октомври 2021 в 22:42 11718 1

Снимка БТА

Дясната общност като че веднага припозна кандидатурата на Лозан Панов и Мария Касимова-Моасе за президентските избори - още преди която и да е партия да е обявила официално, че ги подкрепя.

Интригата се завръща, добра новина, изразител на идентичността на десните - са част от мненията, споделени в социалните мрежи. Критики в първите часове след обявяването на тази номинация почти отсъстваха.

Събрахме някои от интересните мнения на публични личности:

Димитър Ганев, политолог:

"Очертава се тежка битка с включването и на Лозан Панов, а това е добра новина. Ниската разпознаваемост на ректора изглежда основния му пасив. (...) Идеята на "Демократична България" е да се запази образ и идентичност заради „Продължаваме промяната“, не да се отиде на балотаж. Лозан Панов е най-добрата кандидатура за демократичната общност, той е напълно легитимен лидер, през годините е имал позиции и действия в посоката на ДБ."

Иво Инджев, журналист ("Гласове"):

Кандидатурата на Лозан Панов за президент смълча поне за ден сервитьорите на повикване за мръсни медийни поръчки (...). Интригата за президентските избори се завръща с появата на безспорно най-убедителния кандидат от гледна точка на професионалната му кариера на юрист и на гражданската му позиция, с каквато Герджиков не може изобщо да се похвали. (...) Но да се върна към добрата новина с издигането на Лозан Панов за президент, към която тепърва ще се връщаме многократно. Някой може да попита с какво той превъзхожда или поне се различава от избора на ГЕРБ в лицето на ректора на СУ. Отговарям веднага: отличава се с факта, че е изключително представителен за онези, които го номинират и които стискаха палци той да се съгласи именно поради това. Докато изненадващата номинация на Анастас Герджиков няма нищо общо с профила на партията-(в)носител на предложението."

Нери Терзиева, журналист и пиар:

"Завърна се смисълът на президентската битка."

Любомир Аламанов, пиар експерт:

"Балотаж Румен Радев - Лозан Панов ще е прекрасна истинска битка между европейското ляво и европейското дясно.
Ще постави началото на нормализацията и спокойствието в българската политика. И ще постави основите за връщане на страната към нормално развитие. Достойните кандидати! Те са!

Методи Лалов, съдия, доскорошен общински съветник от ДБ:

"Инициативният комитет за номиниране на Лозан Панов за президент на Република България е факт. Демократичните хора вече могат да имат свой достоен представител. Желая успех на г-н Панов!"

Цецка Бачкова, зам.-председател на ДСБ:

"Радвам се, че общността ни е обединена зад истински достойна кандидат-президентска двойка. Заедно наистина можем повече! Желая успех на Лозан Панов и Мария Касимова! Има за кого да работим и да гласуваме в тази кампания с чисто сърце и с удоволствие!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки