Патриотите: Бутат ни към империя, която ни превръща в колониална администрация

OFFNews 02 март 2018 в 13:22 3970 0

"Ние няма да се откажем от себе си, за което ни призовават много философи днес. Ние ще останем такива, каквито сме. Провалили сме доста имpерии, ще провалим и тази, към която ни бутат, която иска да направи от нас една колония, а ние всички тук да бъдем една колониална администрация."

Това се казва в декларация на парламентарната група на "Обединени патриоти", прочетена от трибуната в Народното събрание от депутата Станислав Станилов по повод националния празник 3-ти март.

"По времето на втората република 3-ти март винаги е бил обект на политически преоценки, на опити да бъде пренаписана историята. Винаги са се изваждали на дневен ред всевъзможни мотиви, с които да бъде обезценен този изключителен акт в световната история, за който големият български политик и дипломат, който е останал в историята с означението на русофоб, е казал: "За освободителната война ще говорим отделно, ще пишем отделно и винаги на колене. Преклонението пред този исторически акт трябва да бъде задължително за всички българи и никой не трябва да си позволява да го оспорва", се казва още в декларацията.

От "Обединени патриоти" посочиха, че днес депутати от всички парламентарни групи са били на откриването на паметника на полк. Борис Дрангов. Те призоваха да не забравяме да честваме подвизите на много други именни и безименни герои на българската история: 

"През този четвърт век, години на демократическата република, много българи, големи държавници, големи политици си замълчаваха кой ни е освободил, от какво ни е освободил, защо ни е освободил и какви са следствията от това освобождение. Следствията от това освобождение са независимото мислене на българите и самостойното ни достойнство, с което продължаваме своя път в историята. Ние много пъти сме били в тежко състояние, преодолявали сме го, живели сме на ръба на оцеляването, но никога не сме забравили какво е станало 1877-1778 г. и как е завършило всичко и защо се е получило така." 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови