Пеевски и Доган вече гърмят шампанско. ДПС и ГЕРБ не искат правителство

Според Явор Божанков от БСП Бойко Борисов се връща на бял кон

OFFNews 28 август 2021 в 10:17 25137 1

Онези, които не искат правителство, са ДПС и ГЕРБ. Пеевски и Доган вече гърмят шампанското. Противоречивото снощно интервю на Слави Трифонов показва, че преговорите за кабинет са почти невъзможни. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков пред Нова тв.

Според него снощи е станало ясно, че са водени задкулисни разговори и резултатът от тях е да няма редовно правителство в страната.

"Какво означават думите на Трифонов, че в следващия парламент ще има кабинет на всяка цена? На всяка цена означава кабинет с ДПС и ГЕРБ. Няма друго обяснение. Защо досега въпреки преговорите, в които имаше толкова сближаване, нямаше кабинет?", запита Божанков и напомни, че ИТН сами оттеглиха премиера си Пламен Николов "по лични причини".

"Някой не иска упорито да има кабинет сега, но иска да има кабинет на всяка цена в следващия парламент", коментира депутатът.

Божанков бе категоричен, че БСП ще продължи преговорите за съставяне на кабинет с третия мандат публично - пред камери и журналисти. Той настоя участниците в т.нар. задкулисни преговори да отговорят истина ли са думите на Слави Трифонов. Божанков попита дали президентът е знаел, че негови министри са се самопредлагали за кабинет на ИТН? Какво са искали Христо Иванов и Мая Манолова в кабинета на Трифонов?

Депутатът от БСП отбеляза, че Борисов се връща на бял кон. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11300

1

yoghurt

28.08 2021 в 17:31

Явно Слави и наелите го не са очаквали наистина, че ще бъдат толкова напред в резултатите... И сега зорлем си понижават рейтинга, за да станат балансьор, без реални шансове за власт... Язък. Но на тъпите кукловоди не им е ясно, че имаме нужда от някой можещ. А те, като отрочета на ДС всичките са закърмени с това да им е лесно, на тепсия, с връзки, с хък-мък... Горките, няма шанс за тях.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки