Петков отрича да е получавал обаждания и упътвания от Алексей Петров

OFFNews 11 септември 2023 в 18:20 2998 1

Петков

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Кирил Петков

"Никога не съм получавал обаждане от Алексей Петров", каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването "Лице в лице" на Би Ти Ви.

Той отрече да се е срещал с Алексей Петров и Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ преди две седмици посочи бившата барета като човекът, организирал "логистиката" за срещите с ПП. 

Кирил Петков отказа да отговори на въпроса дали първата среща с Асен Василев и Бойко Борисов се е провела в самоковския девически манастир.

"Първа среща направихме аз, Асен Василев и Бойко Борисов. Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Борисов. Никога не съм получавал телефонно обаждане от Алексей Петров. Единствените хора, които взеха решение да влезем в разговори с ГЕРБ, бяхме аз, Асен Василев и лидерите на "Демократична България", каза Петков.

Напрежение между партньорите 

Петков заяви, че в хода на номинациите за кметските избори е имало много спорове, но кандидатите, които ще бъдат издигнати, са били най-добрите. По думите му явяването на ПП и ДБ като коалиция на предстоящия вот значело, че общността е стабилна и щяла продължи промяната.

ПП-ДБ ще се явят почти заедно на местните избори

Съпредседателят на ПП-ДБ изтъкна, че вярва в победата на Васил Терзиев като бъдещ кмет на София. Той заяви, че хората не могат да бъдат отговорни за миналото на роднините си. По думите му Терзиев предложил казината да станат детски градини.

Кирил Петков защити и номинацията на Константин Бачийски за кмет на Варна и заяви, че той е бил в основата на разкритията за лабораторията на ГКПП "Капитан Андреево". Казусът с председателя на СЕК скара ПП и ДБ в Бургас, където двете партии няма да се явят като коалиция, а с два инициативни комитета, въпреки очакваната обща регистрация. Със същия патос Петков защити и спорните номинации за бъдещи градоначалници в населени места, където има спорове с ДБ като Рена Стефанова за Русе, Благомир Коцев за Варна и Ивайло Старибратов за Пловдив.

Областният председател на ''Да, България'' в Пазарджик напуска партията

Петков каза още, че депутатите би следвало да излязат във ваканция за местните избори и тя трябва да продължи поне две седмици. По думите му това е съгласувано с ГЕРБ и законодателната работа е разпределена във времето преди 29 октомври.

Ротации и власт

Съпредседателят на ПП-ДБ лансира нова идея за предстоящата ротация на Николай Денков и Мария Габриел. Доскоро публичното се твърдеше, че с избирането на Габриел за министър-председател няма да има смени в състава на Министерски съвет. От думите на Петков днес обаче стана ясно, че нови министри може и да има, но те трябва да бъдат одобрени както от ГЕРБ, така и от ПП-ДБ.

Геополитическата посока

Петков заяви, че сглобката с ГЕРБ се е случила заради страха от геополитически завой на страната в посока Изток. По думите му това е основното, което крепи кабинета.

Той коментира и отвореното писмо на Росен Плевнелиев, Соломон Паси, Елена Поптодорова и още общественици, в което се предлага членството на България в Европейския съюз и НАТО да се запише в Конституцията:

"Винаги можем да обсъдим такива идеи", заяви той.

По думите му обаче е "малко прекалено" вписването на членството на България в ЕС и НАТО да се вписва в основния закон.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2020

1

donyo

11.09 2023 в 19:17

Единият казва имало среща с Алексей Петров, другия казва нямало среща. Човекът, който може да разреши казуса е починал. Ами той- казусът също е умрял, какво разлайвате кучетата? Аааа, изборите чукат на вратата, ще пада ли крадене? Само че накрая идва кръчмаря и представя сметката...
 
X

Да помогнем на украинските деца!