По-добре ГЕРБ да управлява в коалиция, смята Цачева

ОFFNews 30 юни 2014 в 08:01 3369 14

Цецка Цачева

След предсрочните парламентарни избори ще бъде по-добре да има споделена отговорност в новия кабинет.

Това мнение изрази Цецка Цачева от ГЕРБ в сутрешния блок на Нова тв в отговор на въпрос дали ГЕРБ все още предпочита да управлява самостоятелно или в коалиция.

"Не че ГЕРБ бяга от отговорност, но какво ще се случи, е в сферата на очакването", уточни Цачева. Тя обясни, че е нормално и друга партия да участва в управлението, ако има съгласие с ГЕРБ за основните политики и реформи.

Относно слуховете, че готвят Калин Христов за служебен премиера, Цецка Цачева заяви, че "това е една удачна кандидатура”. Христов бе министър в служебния кабинет от миналата година и се смята за много близък до Владимир Горанов от ГЕРБ.

На въпрос за изказването на Бойко Борисов, че на България е нужен нов заем от МВФ, Цачева коментира: "Няма спор, че са нужни дълбоки реформи. Ние ще подкрепим усилията на ЕК и МВФ в тези реформи в секторни политики, които трябва да бъдат извършени."

Депутатката от ГЕРБ изрази задоволство от разследването на опитите за дестабилизиране на банките. "Мисля, че от съботния ден има достатъчно новини, работи се в тази посока, да ги оставим да си свършат работата", заяви тя.

Самата Цачева сподели, че не е теглила спестявания и призова медиите и политиците да говорят по-малко по темата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша